„Možda da idemo do kraja i pokažemo besmisao svega ovog“ Dodik komentarisao proces koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH

Datum:

Share post:

BiH je kolonija i sve što se ovdje dešava je u skladu s tim. Ne znam da li je korisno, ali možda bi trebalo da idemo do kraja i pokažemo sav besmisao svega ovog.

Ovo je nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH izjavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Istakao je da je BiH u sistematskoj krizi.

– Dejton je greška koja je BiH dala strancima na upravljanje. Dobijemo pregovorački status s EU , a onda se sve sruši kako bi se pokazalo kako stranci ovdje upravljaju – rekao je Dodik.

Govoreći o nametnutim izmjenama Izbornog zakona BiH od strane Kristijana Šmita, koga institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, Dodik je napomenuo da su bošnjački predstavnici u Domu naroda BiH namjerno blokirali sistem odlučivanja o već dogovorenim tehničkim izmjenama tog zakona.

– A onda se pojavi Šmit koji to nameće – rekao je Dodik.

Postavio je i pitanje da li zaista neko od “bosanskih muslimana i njihovih šefova” misli da priča o Srebrenici u UN može da dovede do pomirenja.

– Sigurno neće dovesti do pomirenja. Ja se neću pomiriti s tim. Zašto muslimani misle da možemo živjeti zajedno, a da nam lijepe ovakve etikete. Nećemo da živimo s vama ako se donese takva odluka. Ja ne prijetim. To je moj politički stav – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske na kraju je pozvao “sve naše ljude da dođu na veliki narodni miting”, koji će, kako je podsjetio, sutra biti održan u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...

U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na...