Mirsad Trnovac iz JANJE i “HELP OTHERS“ iz Salzburga donirali 30 vizira i 500 zaštitnih maski bijeljinskoj Bolnici

Datum:

Share post:

Humanitarna organizacija iz Salzburga „Help Others“ uručila je danas 30 vizira i 500 zaštitnih maski JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

„Svaka donacija nam je dobrodošla, naročito što su nam donirani viziri koji su potrebni za level 3 izolacije, gdje moramo biti apsolutno zaštićeni zbog rada sa pozitivnim pacijentima. Taj nivo podrazumijeva posjedovanje skafandera, maski FPP3, naočara i hirurških rukavica“, rekla je Aleksandra Radojčić, infektolog u bijeljinskoj Bolnici.

dr Aleksandra Radojčić

Od proglašenja vanrednog stanja, Humanitarna organizacija „Help others“ je na usluzi medicinskom osoblju, odnosno ljudima koji su u potrebi za medicinskom (zaštitnom) opremom – policija, medicinsko osoblje i svi ljudi ugroženi pandemijom.

TESTNA REKLAMA

„Fokus humanitarne organizacije je na ovom dijelu države, Kalesija, Sapna, Srebrenica, Bratunac, Zvornik i Bijeljina. Osim pomoći u vidu medicinske opreme, humanitarna organizacija svakodnevno je na usluzi socijalno ugroženim građanima. Ovaj put, donirali smo 30 vizira i 500 zaštitnih maski bijeljinskoj Bolnici“, rekao je volonter Humanitarne organizacije „Helo others“ Mirsad Trnovac.

 „U toku dana ćemo se još konsultovati da li nam je prioritet tunel za dezinfekciju, ili će donacija biti u vidu neke druge medicinske opreme. U suštini, svako ko prođe kroz taj tunel, dezinfikovan je“, istakao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...