Humanitarna organizacija iz Salzburga „Help Others“ uručila je danas 30 vizira i 500 zaštitnih maski JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

„Svaka donacija nam je dobrodošla, naročito što su nam donirani viziri koji su potrebni za level 3 izolacije, gdje moramo biti apsolutno zaštićeni zbog rada sa pozitivnim pacijentima. Taj nivo podrazumijeva posjedovanje skafandera, maski FPP3, naočara i hirurških rukavica“, rekla je Aleksandra Radojčić, infektolog u bijeljinskoj Bolnici.

dr Aleksandra Radojčić

Od proglašenja vanrednog stanja, Humanitarna organizacija „Help others“ je na usluzi medicinskom osoblju, odnosno ljudima koji su u potrebi za medicinskom (zaštitnom) opremom – policija, medicinsko osoblje i svi ljudi ugroženi pandemijom.

„Fokus humanitarne organizacije je na ovom dijelu države, Kalesija, Sapna, Srebrenica, Bratunac, Zvornik i Bijeljina. Osim pomoći u vidu medicinske opreme, humanitarna organizacija svakodnevno je na usluzi socijalno ugroženim građanima. Ovaj put, donirali smo 30 vizira i 500 zaštitnih maski bijeljinskoj Bolnici“, rekao je volonter Humanitarne organizacije „Helo others“ Mirsad Trnovac.

 „U toku dana ćemo se još konsultovati da li nam je prioritet tunel za dezinfekciju, ili će donacija biti u vidu neke druge medicinske opreme. U suštini, svako ko prođe kroz taj tunel, dezinfikovan je“, istakao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име