MINISTARSTVO PRIVREDE RS: Za podsticaje za povećanja plata prijavljeno 899 privrednih subjekata

Datum:

Share post:

Zahtjeve za podsticaje za povećanje plata 31.986 radnika do 1. marta je podnijelo 899 privrednih subjekata u Republici Srpskoj, rečeno je Srni u Ministarstvu privrede i preduzetništva.

U Ministarstvu kažu da je u toku je obrada i odobravanje zahtjeva, te da se uskoro očekuje isplata sredstava, podsjetivši da je za ove namjene planirano 15.560.000 KM.

Od početka primjene zakona, odnosno od jula 2019. godine isplaćeno je 45,7 miliona KM za povećanje plata za 41.783 radnika.

Od navedenog iznosa, krajem decembra 2022. godine isplaćeno je 12,5 miliona KM, čime je podržano povećanje plata za 25.463 radnika u privrednim subjektima iz realnog sektora.

Izrađena je i informacija o sprovođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodijeljenih podsticaja za obračunski period januar-jun 2022. godine, koju je Vlada Republike Srpske usvojila krajem prošle godine.

Sredstva podsticaja dodijeljena su za 715 različitih privrednih subjekata koji su povećali plate za 25.463 radnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Audijencija, šta je to zapravo? Koje je pravo značenje ove reči?

Audijencija je termin koji se koristi da označi zvanični ili službeni prijem. U medijima sve češće možemo čuti pojam audijencija,...

Šta dobijamo zimskom rezidbom u voćnjaku? (video)

Zimska rezidba radi se u voćnjaku upravo u ovo vrijeme. Kako je rekao stručnjak za voćarstvo Nikica Gorović ona voćki...

Devet savjeta za roditelje kako da nauče djecu strpljenju

Strpljenje je vrlina koja često izmiče i djeci i odraslima. U današnjem brzom svijetu, gdje je trenutno zadovoljstvo...

Alpski “brak jazavičar“

Pasmina koja se poslednjih godina sve češće može primetiti na našim prostorima. Brak jazavičar pripada grupi Alspkih jazavičara,...