Aikido klub „YOSHINKAN“ iz Bijeljine vrši prijem novih članova (foto)

Datum:

Share post:

Aikido klub „YOSHINKAN“ trenutno vrši prijem novih članova. Upis i prvi mjesec treniranja su BESPLATNI:

• Vježbamo u prostorijama Japanskog kulturnog centra u krugu O.Š „Sveti Sava“ Bijeljina.
• Nasi članovi su raznih generacija (od 6 do 65 godina) oba pola i različitih fizičkih predispozicija.
• Klub je međunarodno sertifikovan i sve diplome koje članovi postižu globalno su priznate.
• Aikido je SAMOODBRAMBENA borilačka vještina koja razvija umnu i tjelesnu snagu,pojačava motoriku i samopouzdanje.
• Naši najmlađi imaju priliku razvijati se pravilno, družiti se kroz kvalitetno okruženje i učiti samoodbranu.

Aikido klub „YOSHINKAN“ je član globalno priznate aikido asocijacije „AIKIKAI SRBIJE“. Osnovan je 2015 godine, rad su započeli kao sekcija karate kluba „SRPSKI SOKO“ zahvaljujući treneru Milanu Bojiću koji je ustupio prostor za trening. Klub su poveli bivši članovi nekadašnjeg kluba „REALNOG AIKIDOA“ sa majstorom te vještine Vedranom Hodžićem.

Nakon povećanog broja članova, preselili su se u O.Š Sveti Sava Bijeljina, gdje su dobili sopstvenu prostoriju, koju uređuju u duhu tradicionalnog Japana po ugledu na klubove aikidoa na istoku. Ubrzo nakon toga primljeni su u članstvo globalno priznate aikido asocijacije „AIKIKAI SRBIJE“.

Danas aikido klub „YOSHINKAN“ ima klubove u Bijeljini i Ugljeviku. Diplome su međunarodno priznate, dok su diplome za majstorske pojaseve ovjerene u Japanu od strane predsjednika svjetske aikido asocijacije „HOMBU DODJO“ i unuka osnivača ove vještine Moriteru Ueshibe.

Pored aikidoa, klub „YOSHINKAN“ promoviše i japansku kulturu i tradiciju, a dodjo(sala za trening) ujedno predstavlja japanski kulturni centar gdje se mogu vidjeti brojne slike, predmeti, oružja kao i razni tekstove koji se odnose na tradicionalni Japan.

Članovi kluba su osobe oba pola od 6 do 60 godina. Na treninzima se vježbaju razni elementi odbrane od udaraca, hvatova, više napadača, hladnog oružja itd, ali po BUDO principima, odnosno, bez šarlatanstva i komercijalne priče o tome kako vježbajuci borilačku vještinu brzo možete imati moć koja postoji isključivo u akcionim filmovima.

Prioritet u radu je tjelesni i duhovni odgoj mlađih članova, kao i kvalitetna rekreacija za one u poodmaklim godinama uz prilagođen i sveobuhvatan plan i program rada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su četiri bebe, jedan dječak i...

VRIJEME DANAS toplo i umjereno oblačno uz sunčane periode

Toplo i umereno oblačno uz sunčane periode. Na jugu i zapadu će biti oblačnije uz povremenu slabu kišu...

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...