MINISTAR NEŠIĆ na sastanku sa Saškom Kocevim i Džonom Kenedijem Mosotijem (foto)

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić sastao se danas sa direktorom Regionalne inicijative o migracijama, azilu i povratku izbjeglica (MARRI) Saškom Kocevim i predstavnikom Populacijskog fonda UN-a (UNFPA) za Bosnu i Hercegovinu Džonom Kenedijem Mosotijem.

-Danas sam imao odvojene sastanke sa direktorom Regionalne inicijative o migracijama, azilu i povratku izbjeglica (MARRI) Saškom Kocevim i predstavnikom Populacijskog fonda UN-a (UNFPA) za Bosnu i Hercegovinu Džonom Kenedijem Mosotijem, izjavio je ministar Nešić.

-Sa direktorom Kocevim razgovarao sam o trenutnoj migracijskoj situaciji i unapređenju regionalne saradnje u oblasti migracija. S obzirom da se zemlje Zapadnog Balkana nalaze na istoj migrantskoj ruti, pa tako i dijele iste bezbjednosne i humanitarne izazove, ukazao sam na važnost jačanja koordinacije i usklađivanja politika u ovoj oblasti, rekao je Nešić.

Nešić je dalje istakao da je potencirana važnost uloge MARRI-ja u ovim aktivnostima i pomoć državama članicama u upravljanju migracijama. Takođe, razgovarali smo i o mogućnosti unapređenja razmijene informacija o tokovima i migracionim trendovima u regionu.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić je da bio na sastanku sa delegacijom UNFPA, a fokus je bio na nastavku zajedničkih projekata u oblasti migracija, a takođe je istaknuta dalja opredjeljenost za nastavak dosadašnje dobre saradnje Ministarstva i UNFPA, posebno podrške i zaštite zdravlja migranata i ranjivih kategorija stanovništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...

Kineski predsjednik sutra sa Vučićem u Srbiji

Nakon posjete Francuskoj, kineski predsjednik sutra stiže u dvodnevnu posjetu Srbiji, a domaćin će mu biti predsjednik Aleksandar...

LAVROV: Dodik se jedini bori za dejtonske principe

"Rezolucijom o Srebrenici se žele slomiti Srbi" Lavrov poručio da se Dodik jedini bori za dejtonske principe Ministar spoljnih...

Romi u Bijeljini obilježili Đurđevdan i dolazak proljeća

Bijeljinski Romi tradicionalno su obilježili praznik Đurđevdan bacanjem vjenčića od vrbovog pruća u kanal Drina-Dašnica, te su na...