MINISTAR ĆORIĆ: VLADA KONTINUIRANO RADI NA UNAPREĐENJU PRIVREDNOG AMBIJENTA U SRPSKOJ (foto)

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić istakao je danas da Bijeljina obiluje kapacitetima u svim oblastima, što Vlada Srpske prepoznaje i podržava kontinuiranim aktivnostima kojima je cilj unapređenjeprivrednog ambijenta, kako u ovom gradu, tako i u cijeloj Republici.

Ćorić, koji je danas sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio Vazduhoplovni zavod „Orao“u Bijeljini, istakao je da je riječ o visokoorganizovanom sistemu sa najsavremenijom opremom i snažnim kadrovskim potencijalom za proizvodnju i remont turbomlaznih motora svih vrsta.

On je podsjetio da je „Orlu“, koji je jedan od nosilaca namjenske industrije Republike Srpske, strateški partner i Srbija, čiji su predstavnici danas u Bijeljini bili na otvaranju jubilarnog 20. Sajma poljoprivrede „Interagro“, koji je okupio rekordna 243 izlagača iz 10 zemalja.

TESTNA REKLAMA

Budući da je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma Sjeverna Makedonija, koja je, kao i Srbija, član „Otvorenog Balkana“, Ćorić je istakao da je i predsjednik Srpskenaglasila podršku toj inicijativi, čija je suština ekonomsko povezivanje.

„Uz mnogobrojne aktivnosti koje Vlada Srpske realizuje, tu je izgradnja i auto-puta, koji je velika prilika za lakše povezivanje i saradnju u regionu“, naglasio je Ćorić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...