MINISTAR ĆORIĆ: Samo okupljeni oko crkve možemo sačuvati identitet i tradiciju srpskog naroda

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da srpski narod, gdje god se nalazi, ima obavezu da čuva tradiciju i vjeru, a jedan od načina je i jedinstvo za izgradnju vjerskih objekata.

„Srpska pravoslavna crkva /SPC/ kroz vijekove je održala srpski narod i samo okupljeni oko crkve možemo sačuvati identitet i tradiciju srpskog naroda i uspješno odgovoriti na brojne izazove u današnjem vremenu“, rekao je Ćorić tokom posjete Crkvi Svetog proroka Ilije u Donjoj Čađavici kod Bijeljine sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Tokom obilaska parohijskog doma, za čiju izgradnju je iz budžeta predsjednika Srpske izdvojeno 20.000 KM, Ćorić je istakao opredijeljenost Ministarstva saobraćaja i veza, Vlade Srpske i rukovodstva Srpske da zajedno sa predstavnicima SPC radi na pomoći obnovi vjerskih objekata, čvršćem povezivanju i unapređenju saradnje.

„Izgradnja parohijskog doma veoma je značajna za pravoslavnu vjeru i stanovnike ovog sela i izuzetno je važno što smo ovdje okupljeni sa sveštenstvom i vjernicima. Srpski narod, gdje god se nalazi, ima obavezu da čuva tradiciju i vjeru, a jedan od načina je i jedinstvo za izgradnju vjerskih objekata“, naveo je Ćorić.

On je dodao sa SPC okuplja narod, ujedinjuje i spaja i temelj je u očuvanju identiteta, tradicije, kulture i duhovnog razvoja srpskog naroda, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...