MILOVANOVIĆ, VODE SRPSKE: U narednih deset dana potpisujemo ugovor sa Evropskom investicionom bankom za finansiranje projekta Drinskog nasipa (video)

Datum:

Share post:

Na današnjoj konferenciji za novinare, direktor JU „Vode Srpske“ Miroslav Milovanović, odgovarajući na pitanje dokle se došlo sa projektor Drinskog nasipa, rekao da je u planu da se ugovor potpiše u narednih deset dana i u dogledno vrijeme nastavi sa tim projektom.

„Da vas podsjetim, 2014. godine obezbijeđen je novac za trasu Drinskog nasipa. Tada su se građani i lokalna zajednica pobunili i opstruisali i na kraju onemogućili da se taj Drinski nasip za koji je Vlada obezbijedila novac izgradi. Gradska uprava, a prije svega građani bili su nezadovoljni trasom gdje treba da ide Drinski nasip, sa jedne strane, s druge strane su bili nezadovoljni iznosom obeštećenja nakon eksproprijacije, jer je to trebalo da ide preko parcela koje imaju vlasnike. Jedan dio ljudi se pobunio. Tada su sredstva trebala da idu iz Svjetske banke koja odlaže izvršenje ukoliko samo jedan od vlasnika nije zadovoljan, bez obzira koliko ih je zadovoljno“, objasnio je Milovanović i dodao:

„Drinski nasip je trebao biti izgrađen prije godinu do dvije dana, ali nije, jer je bio stopiran iz tih razloga. Zbog toga je Vlada promijenila izvor finansiranja i sada je to Evropska investiciona banka koja omogućava i prihvata da Vlada uradi eksproprijaciju iako i neko od vlasnika parcela nije zadovoljan, to ne odlaže izvršenje i banka ne stopira taj projekat“, rekao je Milovanović.

Direktor „Voda Srpske“ najavio je potpisivanje ugovora sa Evropskom investicionom bankom za sedam do deset dana, s obzirom da su već sve procedure sprovedene i samo je potrebno da dobiju formalnu saglasnost za potpisivanje. Nakon toga nastavljaju sa trasom izgradnje Drinskog nasipa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...

ĐOKOVIĆ PRESTIGAO NADALA Samo Borg na putu do novog rekorda

Pobjeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u 3. kolu Rolan Garosa značila je da je nadmašio Španca Rafaela Nadala...