MILOVANOVIĆ SNSD: Čvrsta koalicija 23 odbornika čini skupštinsku većinu

Datum:

Share post:

Milovanović je potvrdio da će na poziciju predsjednika Skupštine grada Aleksandar Đurđević iz SNSD, a da uoči konstitutivne sjednice gradske skupštine u ponedjeljak, 25. januara, još ništa nije dogovoreno za načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi.

„Očekivali smo neku komunikaciju sa gradonačelnikom /Ljubišom Petrovićem iz SDS-a/, poslali smo mu jasnu poruku da smo spremni, u interesu građana, da se dogovorimo kako ćemo funkcionisati, ali zvaničnih razgovora nije bilo i sa njegove strane nismo dobili nikakav poziv da dogovaramo o toj temi“, kaže Milovanović. Ističući da je neophodno poštovanje sa obje strane i volja za saradnju, Milovanović je naveo da do sada nije bilo tog konkretnog poziva gradonačelnika ka koaliciji, te poručio da je „loptica na njegovoj strani terena“.

„Mi smo svjesni političke realnosti da je on gradonačelnik i poštujemo njegovih 24.400 glasova koje je osvojio, ali i on mora da prihvati činjenicu da smo nas 23 odbornika dobili ukupno 38.000 glasova i da je to naša snaga, da treba da prihvati takvu političku realnost u gradskoj Skupštini i da sarađuje, u interesu građana Semberije, prije svega“, poručio je Milovanović.

Prema njegovim riječima, interes koalicije je da u Semberiji budu završeni svi započeti projekti za bolji život građana i da budu pokrenuti najavljeni projekti, te i da i oni budu završeni.

TESTNA REKLAMA

„Bez neke saradnje, to nije moguće“, napomenuo je Milovanović.

On je dodao da su unutar koalicije koju čini sedam odbornika iz SNSD, pet iz SDS Semberija, četiri iz Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu, pripremljeni i prijedlozi za sastave skupštinskih komisija i odbora, a čekaju se prijedlozi kadrovskih rješenja iz reda opozicije u Skupštini grada da daju predstavnike. Milovanović je rekao da je unutar koalicije bilo razgovora o temi imenovanja za načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi, ali da to još nije definisano.

„Pripremali smo se, očekivali poziv gradonačelnika da i te stvari definišemo, ali poziva nije bilo“, naveo je Milovanović, izražavajući uvjerenje da će na prvu skupštinsku sjednicu u novom sazivu koalicija doći sa spremnim prijedlozima i za Gradsku upravu.

Aleksandar Đurđević, koji će biti novi predsjednik Skupštine grada Bijeljina, ima 31 godinu i do sada je bio odbornik u jednom mandatu, tokom kojeg je u dosadašnjem skupštinskom sazivu bio šef Kluba odbornika SNSD-a i pola godine predsjednik gradske Skupštine.

„Očekujem da sjednica protekne u korektnoj i fer atmosferi, da budemo konstruktivni i izaberemo sve organe lokalne samouprave koji se biraju na konstitutivnoj sjednici i da već od prvog sljedećeg dana počnemo raditi na rješavanju problema u gradu“, rekao je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...