Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Datum:

Share post:

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća u Srpskoj.

Cilj je da se pruži podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu malih i srednjih preduzeća u Republike Srpske.

Za podsticaje za digitalnu transformaciju, tehničke inovacije i očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti planirano je 820.000 KM, a za podsticaje za organizovanje zajedničkog nastupa malih i srednjih preduzeća na sajmu, odnosno izložbi i za organizovanje sajma, odnosno konferencije, planirano je 187.000 KM.

“Podsticajima čiji je predmet digitalna transformacija sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 10.000 do 30.000 KM”, pojasnili su iz Ministarstva privrede i preduzetništva.

TESTNA REKLAMA

Podsticajima čiji je predmet tehnička inovacija sufinansiraju se isključivo završeni projekti sa 50 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 3.000 do 60.000 KM.

Za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 1.000 KM do 5.000 KM.

Za organizovanje zajedničkog nastupa malih i srednjih preduzeća na sajmu, odnosno izložbi, sufinansiraju se isključivo novi projekti sa 80 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Za organizovanje sajma, odnosno konferencije sufinansiraju se i završeni i novi projekti sa 50 odsto vrijednosti opravdanih ulaganja za završene projekte i 80 odsto od vrijednosti opravdanih ulaganja za nove projekte. Vrijednost opravdanih ulaganja može biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 25. avgusta, a detalji o uslovima, kriterijumima i postupku dodjele podsticajnih sredstava, kao i svi potrebni obrasci za podnosioce zahtjeva, nalaze se na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...