MILIČEVIĆ: Nikakve izjave sarajevskih lidera ne mogu uzeti ono što po Dejtonu pripada Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Miličević: Nikakve izjave sarajevskih lidera ne mogu uzeti ono što po Dejtonu pripada Republici Srpskoj

Dejtonski mirovni sporazum je jasno definisao da je državna imovina BiH isključivo imovina dobijena sukcesijom, dok sva ostala imovina pripada entitetima. Nikakve izjave sarajevskih lidera, kao ni političke odluke kvazi Ustavnog suda BiH i nametnuti zakoni OHR-a ne mogu biti iznad međunarodnog sporazuma kao što je Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu.

Ovo je izjavio v.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević povodom izjave o državnoj imovini koju su potpisali sarajevski lideri, a zbog koje su na inicijativu poslanika SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i svi ostali poslanici iz Republike Srpske napustili sjednicu Predstavničkog doma PS BiH.

Miličević ističe da javno dobro nikako ne može biti poistovjećeno sa državnom imovinom, niti Ustavni sud BiH može biti u supremaciji nad zakonodavnom vlašću i određivati ko će i kakve zakone donositi.

“Očuvanje dejtonske strukture BiH, kao i ingerencija Republike Srpske je crvena linija ispod koje niko u Republici Srpskoj ne smije ići niti pokleknuti pred atacima razgradnje dejtonskih nadležnosti, bez obzira od koga oni dolazili. Ako prihvatimo politički princip da su javna dobra državna imovina, sutra će na nivo BiH prenijeti i Šume Republike Srpske i Vode Republike Srpske i Pošte Republike Srpske itd“, istakao je Miličević.

V.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević izrazio je žaljenje što sarajevski lideri krizu unutar Federacije i nesposobnost da nakon pet godina formiraju novu Vladu Federacije BiH pokušavaju zamaskirati otvaranjem novih političkih kriza i frontova u cijeloj BiH, a od kojih niko nema koristi i koje za posljedicu mogu imati samo dublje potonuće u siromaštvo i beznađe.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...