ĐOKOVIĆ savladao Van Aša za četvrtfinale Srpska opena

Datum:

Share post:

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Srpska opena, nakon što je poslije više od dva i po sata spektakularne borbe savladao 18-godišnjeg Luku Van Aša iz Francuske sa 2:1 po setovima.

Van Aše je definitivno pokazao da pobjeda nad trostrukim grend slem šampionom Stanislasom Vavrinkom u prvom kolu turnira nije bila slučajna.
Francuz je, pred oko 6.000 sjajnih navijača na centralnom terenu, izvanredno odigrao prvi set, u kome je pri rezultatu 4:5 u gemovima servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je Đoković pokazao mentalnu snagu i uspio da vrati brejk.

Čak je uspio doći i do set lopti na 6:5, ali je Van Aše ipak uspio set odvesti u taj-brejk, a tu se bolje snašao i slavio sa 7:4, čime je osigurao prednost od jednog seta.

I u drugom setu viđena je velika borba. Iako rezultat 6:3 za Đokovića uz dva oduzeta servisa rivalu govori da je srpski teniser bio ubedljiv, i te kako je morao da se pomuči da dođe do izjednjačenja.

Treći set počeo je brejkom na obje strane. Prvo je Van Aše oduzeo servis Đokoviću, da bi Srbin uzvratio istom mjerom već u sljedećem gemu.
Nakon što je potvrdio brejk, Đoković je uspio još jednom da oduzme servis Francuzu i nošen frenetičnim navijanjem publike privede meč kraju sa 6:2.

Ovo je inače bio prvi meč Đokovića na Srpska openu, jer je bio slobodan prvo kolo.

Naredni protivnik će mu biti pobjednik meča Dušan Lajović (Srbija) i Gregoar Barere (Francuska).

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 25. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS oblačno uz slabu i povremenu kišu

Ujutru i prepodne pretežno oblačno uz slabu i povremenu kišu samo ponegde. Tokom dana promenljivo uz smenu sunčanih...

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...