Ukoliko budu prisiljeni da na izbore izađu pod “rezervnim imenom”, (21. aprila 2024.) da će im biti znatno otežano učešće na izborima, ali da ih to neće spriječiti da se kandiduju.

Glavni odbor SDS (21. april 2024. godine) je potvrdio nagovještaje i saznanja portala Dešavanja u Bijeljini da će SDS izaći na predstojeće Lokalne izbore pod nazivom „SDS VOLJA NARODA“.

„Postoji mnogo konstrukcitnih diskusija. Više je puteva koji su sada pred Srpskom demokratskom strankom u pitanju prijave na izbore ali naša poruka je da će Srpska demokratska stranka biti učenik lokalnih izbora bez obzira što će nam i u finansijskom i organizacionom smislu biti teško“, poručio je tada Miličević.

„Postoji više puteva izlaska na izbore ali naš krajnji izlaz je da Srpska demokratska stranka na izbore izađe kao Srpska demokratska stranka – volja naroda, kao politički subjekt koji se može prijaviti na izbore dok bi naša kampanja i naš program ostali isti“, rekao je 21. aprila 2024. godine na sjednici Glavnog odbora SDS Milićević.

MILIČEVIĆ: Izlazimo na izbore pod nazivom SDS VOLJA NARODA (foto)

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević komentarisao je odluku CIK-a da ovoj stranci ne dozvoli učešće na lokalnim izborima koji se održavaju 6. oktobra ove godine.

„Svaki član CIK-a koji je danas da se SDS zabrani učešće na izborima treba da se stidi. Ovo je klasični udar na demokratiju, udar na Srpsku demokratsku stranku, koja nije zabranjena, nego legalna i legitimna“, izjavio je Miličević za BN i dodao:

„Udar na osnovna ljudska prava oko 100.000 ljudi koji podržavaju SDS, radi se o čistoj diskriminaciji.“

Neće nas zaustaviti, jasan je Miličević dodajući da izlaze na izbore.

„Uložićemo žalbu, borićemo se svim pravnim sredstvima, idemo na sve sudove“, zaključio je prvi čovjek SDS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име