Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, izjavila je da je skandalozna, nečuvena i sramna odluka Centralne izborne komisije BiH o zabrani izlaska na izbore Srpskoj demokratskoj stranki, kojom se podrivaju temelji demokratije u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je istakla da je tragično to što domaće institucije nastupaju tako restriktivno prema pravnim i fizičkim osobama, a na primjeru SDS, vidimo i političkim subjektima bez bilo kakve sudske presude, već samo zato što je neko iz inostranstva ili neka tuđa vlada odlučila da joj nešto nije po volji.

– Ovo je još jedan dokaz da je ovaj saziv CIK BiH ništa drugo do poluga u rukama stranaca. Zaista se postavlja pitanje zašto su banke u potpunosti gasile tekuće i druge račune umjesto da su onemogućile one funkcije koje se i prate po pravilima Ofaka – ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je apsolutno neprihvatljivo da se u podaničkom maniru samo izignoriše situacija u kojoj se našao SDS i da je CIK BiH tako olako pristao da onemogući ravnopravno učešće svih političkih subjekata u izbornom procesu.

– Ovo je brutalni napad na demokratiju, isto kao što je i pojava u kojoj neki stranac pojedinac može nametnuti izmjene krivičnog, izbornog ili bilo kojeg drugog zakona, umjesto institucija koje su za to ovlaštene i po Ustavu i po zakonu – zaključila je Cvijanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име