Miličević, Borenović i Vukanović traže posebnu sjednicu o zaključima NS RS

Datum:

Share post:

SNSD sa Trojkom i HDZ-om krenuo je u usvajanje zakona mimo stava Narodne skupštine Republike Srpske kojim je jasno definisano da je prvi zakon koji treba biti  usvojen je zakon o Ustavnom sudu BiH kojim bi se ukinuo mandat stranim sudijama. Izigrana je Narodna skupština koja se opet pokazala kao sredstvo u rukama jednog čovjeka, poruka je sa sastanka Kluba poslanika SDS-PDP-Lista za pravdu i red koji je doržan danas u Istočnoj Ilidži.

„Evidentno je kršenje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koji su od krupnog nacionalnog značaja sa kojima Milorad Dodik ovih dana trguje sa svojim partnerima iz Trojke u Sarajevu. Tražimo posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske sa informaciju šta je učinjeno po pitanju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koji su bili veoma decidni. Zaključcima je rečeno jasno da je prioitet Republike Srpske rad na zakonu o Ustavnom sudu BiH koji podrazumijeva odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH i da se dok ovaj zaključak ne bude proveden nema odlučivanja o drugim temama i zakonima u Parlamentu BiH“, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

On je pozvao delegate Doma naroda BiH obore zakone koje su doneseni u Predstavničkom domu prije zakona o Ustavnom sudu BiH.

„Ukoliko u roku od 7 dana ne bude sazvana posebna sjednica Narodne skupštine Repubike Srpske, u sledeći petak ćemo pozvati sve poslanike Narodne skupštine da održimo zajednički sastanak gdje ćemo ove teme staviti na dnevni red“, poručio je Miličević.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a kazao je da je poslednjih nekoliko dana u toku opasan napad Milorada Dodika na Republiku Srpsku, na njen ustavni poredak i na Narodnu skupštinu Republike Srpske.

„SNSD i Dodik negiraju odluke Narodne skupštine Republike Srpske i na taj način pokazuju svoje pravo lice falsifikatora. A sve zarad jedne ministarske pozicije i kumovske zgrade za Upravu za indirektno oporezivanje. Zakljuci su rekli prvo zakon o Ustavnom sudu BiH u Parlamentu BiH pa sve drugo a ne spominjanje novog zakona o Ustavnom sudu na stepenicama Savjeta ministara kao što to radi Staša Košarac“, poručio je Borenović.

On je kazao da očekuje da se obustave bilo kakve zakonodavne aktivnosti dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu BiH.

„Čestitao bih zaovi Gorice Dodik brilijantan intervju i još jednu direktorsku funkciju u prvom familiji Republike Srpske. Na ljutu ranu ljutu travu i ako nam ne dozvole posebnu sjednicu najavujem okupljanje ispred Narodne skupštine Republike Srpske. Narodna skupštine nije prćija ni Nenada Stevandića, ni Milorada Dodika, ni Gorice Dodik. Moramo se boriti da osobodimo Republiku Srpsku iz ralja ljudi koji su izgubili zdrav razum“, poruka je Nebojše Vukanovića, predsjednika Liste za pravdu i red.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...