KOJIĆ, SNSD: SDS i PDP spinovanjem do političkih poena

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić odbacio je tvrdnje SDS-a i PDP-a da su zakoni usvojeni u parlamentu BiH prenos nadležnosti i ocijenio da te stranke medijskim spinovanjem nastoje pribaviti političke poene.

Kojić je komentarišući izjave predstavnika SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red „da se ništa ne radi na zakonu o Ustavnom sudu BiH“, istakao da je taj zakon u završnoj fazi.

„To su već rekli ministri u Savjetu ministara, a i ministar pravde Republike Srpske rekao je da radna grupa radi na zakonu, što je demant i SDS-u i PDP-u“, rekao je Kojić.

On je dodao i da su netačne izjave da su zakoni usvojeni u Predstavničkom domu parlamenta BiH prenos nadležnosti.

Miličević, Borenović i Vukanović traže posebnu sjednicu o zaključima NS RS

„Poslanici PDP-a i SDS-a imali su priliku da tokom rasprave ukažu na prenos nadležnosti i šta je to što je prihvatio SNSD. Tada bismo imali i priliku da argumentovano raspravljamo da li je prenos nadležnosti ili nije. Oni to, naravno, nisu uradili, već pokušavaju kroz medijsko spinovanje da šire neistine i tako pribavljaju sebi političke poene“, rekao je Kojić.

On je ocijenio da su uopštene floskule SDS-a i PDP-a zamarajuće i da nemaju nikakvu ni dnevnopolitičku upotrebu.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio je danas da su predstavnici Kluba poslanika SDS-PDP-Lista za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili otvoreno pismo predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću u kojem traže održavanje posebne sjednice sa informacijom o realizaciji zaključaka parlamenta Srpske. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je usvajanje evropskih zakona u parlamentu BiH prenos nadležnosti.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da će odgovor na otvoreno pismo opozicionih partija dostaviti iduće sedmice, odnosno učiniti ga javnim u ponedjeljak, 28. avgusta, kada će se taksativno i pravno vidjeti da nema kršenja zaključaka parlamenta Srpske. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...