Međunarodni savjetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH i Republici Austriji 7. i 8. maja u Sarajevu (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti:

Međunarodni savjetodavni dani između nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH (Fond PIO Republike Srpske i Federalni zavod MIO/PIO) i Republici Austriji (Zavod za penzijsko osiguranje Austrije) održavaju se 07. i 08. maja 2024. god. u Sarajevu.

Domaćin savjetodavnih dana je Federalni zavod MIO/PIO čiji predstavnici i stručni saradnici će zajedno sa kolegama iz Fonda PIO Republike Srpske i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije (PWA) davati pravne savjete svim zainteresovanim licima u vezi sa ostvarivanjem prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom međunarodnog Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Republike Austrije.

Savjetodavni dani, uz prisustvo stranaka, pružaju bolju mogućnost neposrednog rješava-nja zahtjeva za ostvarivanje prava na penziju, potvrđivanja staža osiguranja ostvarenog na području druge države, požurnica u postupcima rješavanja zahtjeva, isplate penzija i svim ostalim pitanjima u neposrednom kontaktu sa savjetodavcima zaposlenim u Fondu/ Zavodu.

Pozivaju se osiguranici koji su bili zaposleni u BiH i/ili Austriji, koji do sada nisu ostvarili pravo na penziju, a podnijeli su ili će uskoro podnijeti zahtjev, da dođu na savjetodavne dane na kojima će im pravni savjetnici pružati savjete i potrebne info-rmacije u vezi sa ostvarivanjem prava.

Prijavljivanje i zakazivanje termina za učešće na savjetodavnim danima u Sarajevu, može se izvršiti svakog radnog dana od 08 do 16:00 časova na telefon: 055/490-973, ili e-mail: tatjana.vanovac@ fondpiors.org

Mole se osiguranici da sa sobom ponesu svoje dokumente o penzijskom osiguranju i ličnu kartu.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...