Ugljevičanin Dejan Jovičić učenik prvog razreda Srednjoškolskog centra „Mihailo Petrović Alas“ osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola na 22. Međunarodnom festivalu poezije za djecu i omladinu održanom u Istočnom Sarajevu.

Jovičić nije krio oduševljenje osvojenom nagradom istakavši da ovo nije prvo priznanje koje je dobio iz oblasti poezije.

-Aktivno učestvujem, kada je kultura i sport u pitanju na području opštine Ugljevik ali se i trudim da svoj rodni Ugljevik predstavim u najboljem svijetlu širom Srpske i regiona-rekao je Jovičić koji je zahvalio profesorici srpskog jezika i kniževnosti Valentini Gavrić.

U konkurenciji više stotina pristiglih literarnih radova iz Srbije, BiH, Republike Srpske i Crne Gore Jovičićev rad u kategoriji srednjoškolaca je bio najbolji.

Mentor Jovičiću bila je profesorica srpskog jezika i književnosti U JUŠSC „Mihailo Petrović Alas“ Valentina Gavrić. 

-Ovo jedan izuzetan uspjeh našeg učenika, mene kao mentora i naše škole. Nadam se da se na ovaj način najbolje njeguje ljubav prema jeziku a nastavnici su taj posljednji bedem odbrane srpskog jezika i nacionalnog identiteta-rekla je Gavrićeva.
Ovogodišnja manifestacija posvećena je Milovanu Danojliću pjesniku koji se ogledao gotovo u svim oblicima književnog stvaralaštva, izuzimajući dramu, pisao je poeziju, prozu, esejistiku i književnu kritiku.

Danojlić je objavio više od 70 knjiga beletristike i poezije na srpskom jeziku. Priredio je i preveo veliki broj knjiga iz književnosti za d‌jecu.

Na festivalu su učestvovali pjesnici Tode Nikoletić, Dejan Aleksić, Mirko Vuković, Miroslav Cera Mihailović, Jovo Čulić, Radenko Kela i Marijana Petronić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име