“Lutrija RS“ traži partnera za priređivanje igara na sreću

Datum:

Share post:

“Lutrija Republike Srpske” tražiće, mimo Zakona o javnim nabavkama, partnera sa kojim će osnovati zajedničko preduzeće sa kojim će ubuduće priređivati lutrijske i elektronske igre na sreću na teritoriji Srpske.

Vlada RS donijela je danas Uredbu o uslovima za davanje saglasnosti „Lutriji Republike Srpske“ za osnivanje preduzeća za priređivanje igara na sreću.

„Razlog za donošenje ove uredbe je propisivanje kriterijuma i postupka odabira ponuđača za osnivanje privrednog društva koje će sa „Lutrijom“ priređivati lutrijske i elektronske igre na sreću na teritoriji Republike Srpske, kao i zaštita kapitala i položaja „Lutrije“ kao javnog preduzeća“, saopšteno je iz Vlade RS.

U saopštenju je navedeno da izbor preduzeća u ovom slučaju ne podliježe odredbama Zakona o javnim nabavkama, ali je, ipak, „zbog visoko postavljenih kriterijuma i imajući u vidu značaj ovih djelatnosti, ispoštovano načelo transparentnosti“.

TESTNA REKLAMA

„Prema kriterijumima propisanim ovom uredbom, „Lutrija Republike Srpske“ će raspisati javni poziv za dostavljanje ponuda od privrednih društava u cilju osnivanja zajedničkog privrednog društva u kojem će „Lutrija“ imati u vlasništvu najmanje 51 odsto kapitala i odlučivanja“, dodaje se u saopštenju.

Narodna skupština RS nedavno je po hitnom postupku usvojila Zakon o igrama na sreću, koji je podigao veliku prašinu u javnosti.

Priređivači igara su isticali da će zbog ovog zakona 2.500 radnika ostati bez posla i da će se legalne domaće kladionice koje posluju u Srpskoj zatvoriti.

S druge strane, Ministarstvo finansija RS, koje je predložilo zakon, tvrdilo je da će on donijeti skoro duplo veći priliv novca u budžet, odnosno najmanje 60 miliona KM. Navodili su i da je cilj unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire, kao i jačanje uloge “Lutrije Republike Srpske” na tržištu.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...