LOVRIĆKA: Troje zaraženih se osjećaju dobro, 18 pacijenata u kućnom karantinu

Datum:

Share post:

V.D. direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić, na konferenciji za medije, rekla je da je na području Grada Bijeljine nepromijenjen broj zaraženih od korona virusa i da je stanje njihove kliničke slike dobro.

„Trenutno imamo 18 pacijenata u kućnom karantinu, a tri zaražena na Covid-19. Svi su dobrog kliničkog stanja, nemaju temperaturu i dobro se osjećaju. U 7.00 časova, broj pacijenata koji su u nadzoru je 1.139, ali, vjerujem da je u međuvremenu ta cifra malo porasla. Opremljeni smo svim onim što je potrebno, na zadovoljavajućem nivou. Imamo dovoljnu količinu respiratora“, istakla je Lovrićka.

U toku je organizacija intenzivne njege za potencijalno zbrinjavanje najtežih oblika pacijenata sa Covid-19.
„Pripremljena je i operaciona sala za pacijente koji bi potencijalno imali akutni hirurški problem, a zaražen je Covid-19. Za potencijalno inficirane porodilje koje očekuju porod, spremljena je porođajna sala. Bijeljinska Bolnica trenutno raspolaže sa 73 karantinska kreveta“, rekla je Lovrićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: „Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH“

“Nastavak dijaloga sa EU je od ključne važnosti, ali i rješavanje konkretnih problema koji su pred nama na...

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...

U toku sedmice oplemenjivanje prostora parka prijateljstva „Bijeljina – Langenhagen“ novim, zdravim biljnim vrstama (foto)

Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini obratili su se građani sa informacijom da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i...