DODIK: Bijeljinska Bolnica je uradila sve što je u njihovoj moći

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, nakon sastanka sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, obišao je bijeljinsku Bolnicu „Sveti Vračevi“ gdje se sastao sa v.d. direktorom Milicom Lovrić.

„Posjeta srpskog člana Predsjedništva bijeljinskoj Bolnici mnogo znači svim zaposlenim. Ovo je dobra poruka za sve nas da nismo sami, da dijelimo sve probleme i ovo je nam dodatni vjetar u leđa u svim ovim naporima koje činimo da savladamo potencijalnu epidemiju u Semberiji“, rekla je Lovrićka i iskoristila priliku da se zahvali Miloradu Dodiku na posjeti.

Lovrićka je istakla da je trenutno 18 pacijenata u kućnom karantinu, a da je klinička slika tri zaražena na Covid-19 dobra.

„Opremljeni smo svim onim što je potrebno, na zadovoljavajućem je nivou i imamo dovoljnu količinu respiratora. U toku je organizacija intenzivne njege za potencijalno zbrinjavanje najtežih oblika pacijenata sa Covid-19. Pripremljena je i operaciona sala za pacijente koji bi potencijalno imali akutni hirurški problem, a zaraženi su sa Covid-19. Za potencijalno inficirane porodilje koje očekuju porod, spremljena je porođajna sala. Bijeljinska Bolnica trenutno raspolaže sa 73 karantinska kreveta“, istakla je Lovrićka.

Dodik: Bijeljinska Bolnica je uradila sve što je u njihovoj moći
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da je ova posjeta napravljena da bi vidjeli na koji način je organizovana bijeljinska Bolnica.

„Organizacija u bijeljinskoj Bolnici je dobra. Sve što može da se čini sa stanovišta njihovih napora je urađeno. Republika je prije dan ili dva dopremila jedan respirator u ovu Bolnicu i doći će još dva. Od svega što bude nabavljeno na republičkom nivou, jedan dio će dolaziti u Bijeljinu. U narednom periodu ćemo, koliko to dozvole mogućnosti, nabaviti neophodne aparate da bi se uspostavio Centar za detekciju virusa. On će biti u Bijeljini, Banjaluci i vjerovatno u Foči. Takvi centri moraju imati specijalne aparate i specijalno obučene ljude za rad na aparatima“, istakao je Dodik. 
Kako je rekao, u Banjaluci se obavlja ubrzani kurs za ljude koji su iz Bijeljine. Iskoristio je priliku da još jednom uputi apel građanima da se pridržavaju datih mjera, jer se virus ne širi sam, već ga šire ljudi. 

„Ljudi moraju da imaju svijest o tome i moramo zajedno to da spriječimo. Koliko budemo uspješni u sprečavanju, toliko ćemo imati manje posljedice. Niko od nas ne može da kaže koliko će ovo trajati. Dokle god bude trajalo, moramo na ovom režimu živjeti. Ovo će izazvati značajne posljedice u privredi, ali o tome ćemo pričati poslije. Naša uloga je sad da snabdijemo tržište svim materijalima i robama koji su neophodni stanovništvu. Kao što vidite, dobro funkcionišemo u ovim uslovima i nema potrebe ni za kakvom panikom. Vjerovatno nije jednostavno biti čitav dan u stanu, ali što moj jedan prijatelj kaže, teže je biti u zatvoru nego u stanu“, rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POČINJE RASPLET U PDP Danas sjednica stranačkog Predsjedništva, Stanivuković oči u oči sa Crnatkom i Grmušom

Sjednica Predsjedništva PDP biće održana danas u 14 časova, u sjedištu stranke u Banjaluci. To je prva sjednica nekog...

Savić i Ristić predali NSRS peticiju građana Lopara protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predao je danas na protokol NSRS građansku inicijativu, odnosno peticiju kojom se 3711...

Izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu

U organizaciji ,,Semberskih novina’’, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, po 47. put biće organizovana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste...

Jak i olujni vjetar u RS od 22. do 24. februara

UPOZORENJE: JAK I OLUJNI VETAR Od 22.02. u 15 časova do 24.02.2024. u 12 časova NAJAVA: OBILNE PADAVINE U HERCEGOVINI 24-25.02.2024. U...