LOPARE: SASTANAK PREDSTAVNIKA PET MAJEVIČKIH OPŠTINA (foto)

Datum:

Share post:

U Loparama je danas održan sastanak predstavnika pet opština koje učestvuju već četiri godine u projektu “Via Majevica”.

Sastanku su prisustvovali načelnici i predstavnici  opština Lopare, Čelić, Sapna, Ugljevik i Teočak, članovi radne grupe navedenog projekta, predstavnici Misije OEBS-a u BiH uz čiju pomoć se projekat provodi i uspješno funkcioniše.

Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima na sprovođenju projekta, a usaglašeni su i naredni koraci za njegovu uspješnu implementaciju.

“Mnogo smo toga uradili, imamo jednu plodonosnu i kvalitetnu saradnju, sa ciljem razvoja turizma, zaštite životne sredine i deminiranja Majevice”, rekao je domaćin sastanka Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

On je istakao da se sve navedeno uspješno implementira i da je to dobar model i način kako treba da se odvija saradnja preko međuentitetske linije i međuopštinska povezanost, kako bi se ostvarili bolji uslovi za život građana.

“Radimo više zajedničkih projekata, od kojih je jedan deminiranje svih opština. Konkretno, opština Čelić gradi i vatrogasni dom, a na današnjem sastanku je predstavljeno još nekoliko projekata koji su interesu Čelića, Lopara i preostale tri opštine koje su u projektu”, naveo je načelnik opštine Čelić Admir Hrustanović.

Šef terenske kancelarije Misije OEBS-a u BiH u Tuzli Damir Gnjidić je rekao da  proces saradnje koji je započeo prije četiri godine i, kao inicijativu, načelnici opština ga pripisuju OEBS-u.

“Zapravo je sam proces počeo od strane pet načelnika na Majevici, a mi smo tu kao neka vrsta podrške i koordinacije”, naveo je Gnjidić.

On kaže da OEBS ne radi ništa drugo, osim onoga što lokalne zajednice same rade, samo je uz podršku OEBS-a taj proces više formalizovan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR KARAN: Zaštititi djecu kao najveće žrtve zloupotreba u digitalnom svijetu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da digitalni svijet ima svoje prednosti, ali i da...

Na današnji dan – 26. april

​​Danas je petak, 26. april, 116. dan 2024. Do kraja godine ima 249 dana. 121. - Rođen rimski filozof...

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog

SPC i pravoslavni vjernici danas obilježavaju svetog sveštenomučenika Artemona Laodikijskog. On je bio sveštenik u Laodikiji za vrijeme cara...

Dnevni horoskop za 26. april

Ovan POSAO: Imate dovoljno energije za nove planove, ali nadređeni možda neće biti raspoloženi za novitete. LJUBAV: Ostavite prošlost iza sebe i...