RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

Datum:

Share post:

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“

Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno sa predstavnicima drugih lokalnih zajednica, predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima kompanija koji su učesnici u projektu.

Otvaranje projekta održano je u sarajevskom hotelu „Holidej“ gdje su se prisutnima obratili američki ambasador u BiH Majkl Marfi, kao i direktorica Misije USAID-a u BiH Kortni Čab.

Mileno Ristić, presjednik Skupštine opštine Lopare

Projekat Diaspora Invest je pokrenut u oktobru 2022. godine, a podržan je i finansiran od strane Agencija Sjedinjenih Američkih država za međunarodni razvoj USAID.

Riječ je o petogodišnjem projektu koji podstiče saradnju između lokalnih zajednica i dijaspore BiH, odnosno ulaganje dijaspore u ekonomski i društveni razvoj Bosne i Hercegovine. Projekat Diaspora Invest vrijedi najmanje 50 miliona dolara, a smatra se da će ovaj projekat otvoriti 2000 novih radnih mjesta i podržati 600 poslovnih subjekata na čelu sa ljudima iz dijaspore.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić, koji je bio predstavnik delegacije lokalne zajednice, je rekao da je opština Lopare počela sa privlačenjem investicija od stane dijaspore 2010. godine.

“Ušli smo u aktivnosti sa Udruženjem Majevičana iz Švajcarske i do sada smo otvorili 15 privrednih subjekata u opštini Lopare, a sve su to uradili ljudi iz naše lokalne zajednice koji žive u inostranstvu”, naveo je Ristić.

On je istakao da Lopare imaju i dobru saradnju sa ministarstvima u Vladi Republike Srpske, koja nikada nisu odbijala pozitivane primjere otvaranja radnih mjesta u opštini Lopare.

“Mi smo pokretač i zamajac, a kasnije se aktivno uključuju nadležna ministarstva i institucije”, zaključio je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...