DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine.

„Vlada Republike Srpske je u kontinuitetu pomagala Srebrenici i ona je jedan od najvećih donatora ovdje“, rekao je Dodik novinarima u Bratuncu.

On je naveo da su u Srebrenici privukli nekoliko važnih privrednih subjekata, riješili značajne komunalne probleme.

„Gotovo da Srebrenica danas nema neke vidljiv i važan komunalni problem, nastavićemo da i dalje radimo“, rekao Dodik.

Dodik je takođe naveo  da je Srpska snažna, s jakim institucionalnim karakterom, te da je pozicionirana na pravi način u BiH – u Predsjedništvu, Savjetu ministara, Parlamentarnoj skupštini a pogotovo u Domu naroda.

„Četiri delegata, od pet iz Republike Srpske, su iz SNSD-a i sigurna su garancija da se ništa od onoga što se namjerava loše napraviti Republici Srpskoj neće sprovesti“, rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik je naveo da Republika Srpska ima Skupštinu, predsjednika i Vladu koji djeluju isključivo na odbrani izgradnje i njenog jačanja.

Komentarišući zahtjev takozvanog Instituta za istraživanje genocida Kanada Kristijanu Šmitu da spriječi dodjelu mandata Miloradu Kojiću u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je rekao da je narod odlučio ko će biti predstavnici Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH i da to ne može niko spriječiti.

Dodik je na konferenciji za novinare u Zvorniku rekao da ovo nije prvi put da muslimani koriste takozvane institute iz inostranstva koji nemaju moć, ali stvaraju privid da se iz inostranstva postavljaju ultimatumi.

„Bilo je takvih incijativa i ranije. Postojao je i muslimanski institut iz Ljubljane da bi se imao oreol i namjestilo da nešto dolazi iz inostranstva, a njihove stavove su iznosili muslimani koji su govorili protiv Srba“, naveo je Dodik i istakao da je, uz uvažavanje javnosti, postalo glupost da se komentarišu ovakve inicijative koje imaju uspjeha onoliko koliko se priča o njima.

Dodik je podsjetio i na njihov narativ u proteklom periodu, kada su željeli da srpski narod prikažu u negativnom svjetlu.

On je rekao da niko nije imao iluzija da će biti drugačije s dolaskom nove garniture na vlast u BiH, ali da im je data šansa, iako se sprovodi ista priča kao i ranije.

„Isto je. Samo daj što više na teret Republike Srpske i srpskog naroda“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske podsjetio je i na djelovanje poslanika u Bundestagu (Adisa Ahmetovića) koji je, naveo je Dodik, zloupotrijebio funkciju i njemački parlament da bi nametao svoje muslimanske stavove.

„Naravno da će on loše govoriti o nama. Da li neko očekuje da govori dobro? Onda je neko naivan ko očekuje drugačije“, istakao je Dodik i naglasio da postoje i Srbi na visokim funkcijama, ali da ne djeluju na takav način.

Milorad Kojić, koji obavlja dužnost direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica na poziciji poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zamijeniće Zorana Tegeltiju, koji je preuzeo funkciju ministra finansija i terzora u Savjetu ministara. Kojić je na proteklim izborima osvojio 26.481 glasova u izbornoj jedinici jedan.

Dešavanja u bIjeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...