Lopare na Sajmu turizma u Beogradu

Datum:

Share post:

Opština Lopare predstavila je svoj turistički potencijal na Sajmu turizma u Beogradu.

Na štandu Turističke agenicije Republike Srpske, posjetioci su se mogli upoznati i sa turističkom ponudom koju nudi naša opština.

Štand su posjetili brojni posjetioci, kao i zvaničnici Srbije i Republike Srpske. Kako nam je istakao Slobodan Simikić, direktor Turističke organizacije u Loparama, posjetioci iz Srbije pokazuju najveću zainteresovanost za turizam u Srpskoj.

„Ovaj Sajam turizma u Beogradu je najveći regionalni sajam turizma. Interesantan je zbog toga što se radi o srodnim mjestima koja izlažu svoje turističke potencijale, prije svega iz BiH i RS, ali i Srbije i drugih susjednih država. Neophodno je dodati da su turisti iz Srbije najčešći turisti u Republici Srpskoj, samim time ovo je pravo mjesto za prezentovanje našeg turizma“, izjavio je Slobodan Simikić, direktor Turističke organizacije u Loparama.

Kako je izjavio Željko Kerović, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, opština Lopare posjeduje veliki turistički potencijal, a dobar pokazatelj turističke ponude Lopara jeste projekat „Upoznaj Majevicu“.

„Opština Lopare je dio projekta „Upoznaj Majevicu“ u saradnji sa još četiri opštine, a to su Ugljevik, Teočak, Sapna i Čelić. Projekat „Upoznaj Majevicu“ je savršen primjer za predstavljanje našeg turističkog potencijala i kroz taj projekat mi se zaista trudimo da na što bolji i interesantniji način predstavimo našu opštinu, kako bismo privukli što više turista“, istakao je Kerović.

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije RS poručio je da je sinergija lokalnih zajednica kao što su opština Lopare i opština Ugljevik veoma bitna u prezentovanju turističkih potencijala koje ove opštine nude.

„Opštine kao što su opštine Lopare i opština Ugljevik grade jedan zajednički turistički brend, naravno i u saradnji sa Bijeljinom. Znamo svi da su Lopare blizu Etnog sela Stanišići koji su velika turistička atrakcija na bijeljinskoj regiji. Samim time, isti turisti koji posjete Etno selo „Stanišići“, mogu da posjete i opštinu Lopare, tako da je neophodno da postoji sinergija malih lokalnih turističkih organizacija koje će na pravi način predstaviti svoje turističke potencijale“, rekao je Miodrag Lončarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...