JAVNI POZIV PRIVREDNE KOMORE BIJELJINA: Izrada Veb sajta za privredna društva

Datum:

Share post:

Pitanje digitalizacije, odnosno digitalne transformacije u javnom i privatnom sektoru posljednjih godina dobija na sve većem značaju, dok je poslovanje na svjetskom tržištu i stvaranje kontakata sa inostranim i domaćim partnerima bez digitalnog identiteta gotovo nezamislivo.

Privredna komora Republike Srpske, nakon sveobuhvatnog procesa prikupljanja podataka od privrednih društava identifikovala je tri izazova sa kojima se privreda suočava u ovom trenutku, gdje je digitalizacija jedan od ključnih.

Projekat ima za cilj da pomogne razvoj poslovanja privrednih subjekata, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. Jedan od glavnih ciljeva je razvoj digitalnog poslovanja privrednih subjekata, ubrzanje ekonomskog razvoja preko unapređenja poslovnog okruženja.

Trend digitalizacije posebno je izražen od pojave virusa korona i svih njegovih posljedica, kada su određene industrije koji ranije nisu imali fokus na Internet prodaji, iskoristili su ovaj trenutak da podignu “online” prodajne kapacitete. Iako je povećanje svijesti o potrebi digitalizacije i primjene novih tehnologija uzrokovan i nedostatkom radne snage, zahtjevima stranih tržišta, primjenom različitih standarda u poslovanju, sve izraženijim problemima u oblasti klimatskih promjena, energetike/energije i poremećajima u lancima snabdijevanja, kao i poskupljenjima u oblasti repromaterijala, sirovina, energenata, te pojavom visoke stope inflacije, poslovanje na svjetskom tržištu i stvaranje kontakata sa domaćim i inostranim partnerima bez digitalnog markeringa gotovo je nemoguće.
Kako su aktivnosti Privredne Komore usmjerene na zastupanje članica, povezivanje privrednika i unapređenje ekonomskih odnosa Republike Srpske kao i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, a prepoznajući značaj marketinga i digitalne promocije privrede Područna privredna komora Bijeljina pokreće Projekat “Korporativni veb identitet privrede“ gdje će kroz ovaj javni poziv izvršiti selekciju firmi iz oblasti malih i srednjih preduzeća koji će besplatno dobiti na Veb sajt.

Opis projekta

Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu izrade Veb sajta kompanija. Projekat i radionica fokusirana je na potrebe privrede za modernim vještinama i znanjima, kako bi bili što vidljiviji na današnjem tržištu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu-Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina kroz studijski program Poslovna informatika sadrži gradivo koje obuhvata teorijska i praktična znanja iz oblasti primjene informaciono-komunikacione tehnologije u poslovanju. Na taj način, ovaj studijski program obrazuje kadrove koji su u svijetu i kod nas deficitarni.

Polaznici studijskog programa će u okviru redovnih nastavnih aktivnosti i praktičnog dijela nastave raditi na dizajniranju i kreiranju Veb adrese kompanija.

IT firme iz Bijeljine će vrštiti mentorisanje uz mogućnost priključivanja studenata na stručnu praksu. Dakle, sinergija učesnika u projektu, pored finalnog proizvoda za privredna društva, treba da omogući nova primjenjena znanja u praksi za studente kao i da otvori mogućnost njihovog zaposlenja.

Grad Bijeljina–Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije će u okviru Inovacionog centra za održivi razvoj (InCOR) omogućiti svim učesnicima Projekta radionicu a korištenje alata u okviru prezentacije za rad u realnom okruženju i svako pravno lice će dobiti svoj pod-domen u trajanju od 12 mjeseci (besplatno), kako bi u svakom momentu mogao raditi na svom internet sajtu i prezentovati svoj biznis.

Radionica za korištenje Veb sajta je besplatna i održavaće se u Inovacionom centru za održivi razvoj – InCOR, Filipa Višnjića 17 (iznad kafića „Garden Pub“), a obuku će izvoditi treneri i profesori sa iskustvom u razvoju veb tehnologija.

Metodologiju praćenja, izvještavanja i aktivnostima projekta vršiće odjeljenje projektnih aktivnosti PKRS-Područna privredna komora Bijeljina.

Kako aprilicirati na obuku?

Prijave se dostavljaju isključivo elektronski i podnose se najkasnije do 10.03.2023. godine do 23:59 časova. Prijavni obrazac je dostupan na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/1Lw5xgkA6BQ3JZMSsQQTtLIlXUH5j_SaIOAZr8d6tqeI/edit

Gdje mogu dobiti više informacija?

Više informacija moguće je dobiti u Područna privredna komora Bijeljina, Stefana Dečanskog bb Bijeljina, na telefon +387 (0)55 490 127 ili putem e-mail-a srdjanm@bn.komorars.ba

Kontakt osoba u PPK Bijeljina je Srđan Marinković

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...