LAZAREVIĆ, SNSD: Vrlo opasna politka opozicije – Republika Srpska se jednom gubi, a nikad više se ne vraća (foto)

Datum:

Share post:

Kandidati SNSD-a Bijeljina sa liste na narodne poslanike na predstojećim Opštim izborima 2022. godine, posjetili su domaćinstvo Slavka Mirčića u Gornjem Crnjelovu. 

Kako je istakao kandidat Zlatan Lazarević, na terenu se najčešće susreću sa infrastrukturnim problemima koje nastoje riješiti uz pomoć novca koji je Agrarni fond obezbijedio od Vlade RS preko Kompenzacionog fonda. Takođe, govorilo se i o drugim životnim problemima, kao što je zaposlenje mladih. 

Lazarević kaže da se domaćini slažu da je, prije svega, bitna Republika Srpska i kako je očuvati, pogotovo u ovako teškom vremenu. 

TESTNA REKLAMA

„Evidentno je da se i Sarajevu i Zapadu žuri da naprave „protivtežu“ u Ukrajini, da ukinu Republiku Srpsku ili da završe Kosovo. To im je posao, da malo pokažu snagu, a mi smo izabrani kao žrtve. Moramo biti svjesni toga da to ne mogu uraditi ako Milorad Dodik i Željka Cvijanović i dalje budu vodili Republiku Srpsku“, rekao je Lazarević. 

Kako je izjavio Lazarević, govoreći o sredstvima koje je dobio Agrarni fond, politika Gradonačelnika Petrovića je destruktivna, jer kako kaže, trebalo bi da se takmiče u izgradnji Semberije, a ne da sapliću noge jedni drugima. 

„To je ta logika Zapada, kada obučava ove glumce, kao što je Zelenski, samo destrukcija i ubijanje u pojam naroda da ne vidi da mu zarasta korov pored ulica, da ambroziju niko ne kosi, da se putevi ne popravljaju… Vrlo opasna politka. Republika Srpska se jednom gubi, a nikad više se ne vraća“, naglasio je Lazarević. 

Govoreći o izjavama pojedinih poljoprivrednih proizvođača da nedostaju podsticaji, odnosno, da su nepravedno raspoređeni, Lazarević je istakao da postoji Pravilnik i svako ko zadovoljava uslove, podnosi zahtjev, te ukoliko ne dobije podsticaj, ima pravo žalbe. 

„Niko mi se nije žalio da je podnio zahtjev ministarstvu poljoprivrede, a da ga nije dobio. U toku prošle godine došlo je 22 miliona u Semberiju – 16 miliona redovnim podsticajima i šest miliona Kompenzacionog fonda za interventni otkup svinjskog i junećeg mesa. To su politikanske izjave koje dolaze od strane Gradonačelnika Petrovića, Slaviše Markovića i Jelene Trivić koja uopšte nije upućena u situaciju. Mi smo dogovorili da budžet Agrarnog fonda bude 150 miliona, a Jelena Trivić je u Crnjelovu izjavila kako budžet treba da bude 130 miliona. Valjda nema vremena da prati od obuke u stranim ambasadama“, kaže Lazarević.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...