LAZAREVIĆ, SNSD: Vrlo opasna politka opozicije – Republika Srpska se jednom gubi, a nikad više se ne vraća (foto)

Datum:

Share post:

Kandidati SNSD-a Bijeljina sa liste na narodne poslanike na predstojećim Opštim izborima 2022. godine, posjetili su domaćinstvo Slavka Mirčića u Gornjem Crnjelovu. 

Kako je istakao kandidat Zlatan Lazarević, na terenu se najčešće susreću sa infrastrukturnim problemima koje nastoje riješiti uz pomoć novca koji je Agrarni fond obezbijedio od Vlade RS preko Kompenzacionog fonda. Takođe, govorilo se i o drugim životnim problemima, kao što je zaposlenje mladih. 

Lazarević kaže da se domaćini slažu da je, prije svega, bitna Republika Srpska i kako je očuvati, pogotovo u ovako teškom vremenu. 

„Evidentno je da se i Sarajevu i Zapadu žuri da naprave „protivtežu“ u Ukrajini, da ukinu Republiku Srpsku ili da završe Kosovo. To im je posao, da malo pokažu snagu, a mi smo izabrani kao žrtve. Moramo biti svjesni toga da to ne mogu uraditi ako Milorad Dodik i Željka Cvijanović i dalje budu vodili Republiku Srpsku“, rekao je Lazarević. 

Kako je izjavio Lazarević, govoreći o sredstvima koje je dobio Agrarni fond, politika Gradonačelnika Petrovića je destruktivna, jer kako kaže, trebalo bi da se takmiče u izgradnji Semberije, a ne da sapliću noge jedni drugima. 

„To je ta logika Zapada, kada obučava ove glumce, kao što je Zelenski, samo destrukcija i ubijanje u pojam naroda da ne vidi da mu zarasta korov pored ulica, da ambroziju niko ne kosi, da se putevi ne popravljaju… Vrlo opasna politka. Republika Srpska se jednom gubi, a nikad više se ne vraća“, naglasio je Lazarević. 

Govoreći o izjavama pojedinih poljoprivrednih proizvođača da nedostaju podsticaji, odnosno, da su nepravedno raspoređeni, Lazarević je istakao da postoji Pravilnik i svako ko zadovoljava uslove, podnosi zahtjev, te ukoliko ne dobije podsticaj, ima pravo žalbe. 

„Niko mi se nije žalio da je podnio zahtjev ministarstvu poljoprivrede, a da ga nije dobio. U toku prošle godine došlo je 22 miliona u Semberiju – 16 miliona redovnim podsticajima i šest miliona Kompenzacionog fonda za interventni otkup svinjskog i junećeg mesa. To su politikanske izjave koje dolaze od strane Gradonačelnika Petrovića, Slaviše Markovića i Jelene Trivić koja uopšte nije upućena u situaciju. Mi smo dogovorili da budžet Agrarnog fonda bude 150 miliona, a Jelena Trivić je u Crnjelovu izjavila kako budžet treba da bude 130 miliona. Valjda nema vremena da prati od obuke u stranim ambasadama“, kaže Lazarević.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik MD SHOP i KMF Smederevo potpisali sporazum o bratimljenju (foto)

KMF Radnik MD SHOP iz Bijeljine je u Smederevu potpisao sporazum o bratimljenju sa KMF Smederevo. -Ovo je još...

MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do...

RADOJIČIĆ: Moguće je da u Banjaluci imamo kandidata

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, koji je u srijedu osnovao Nezavisni pokret "Svojim putem", rekao je da je...

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...