KULIĆ, AD „KOMUNALAC“: 300.000KM koje je Skupština odobrila, ne mogu se iskoristiti za povećanje plata – to bi pravnici trebali da znaju (foto)

Datum:

Share post:

Radnici bijeljinskog „Komunalca“ jutros su se okupili ispred Centra za kulturu „Semberija“, na poziv Gradonačelnika, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i potrebu za povećanjem cijene odvoza komunalnog otpada.

Miroslav Kulić, direktor „Komunalca“, istakao je da je neprihvatanje cjenovnika, od strane odbornika, čista politička odluka koja je, kakko kaže, usmjerena isključivo protiv Gradonačelnika Petrovića i protiv njega lično.

„Ovo nije politička utakmica, ovde se radi o zdravlju i životu građana. Oni ako rade u interesu građana Grada Bijeljine, treba da prihvate taj cjenovnik. Kažu, oni vole građane – oni ne vole nikoga. Ja ih pozivam da svi donesemo svoje platne liste, ja prvi i predsjednik Skupštine i ako treba i Gradonačelnik i svi načelnici i direktori svih javnih preduzeća da vidimo kolike su platne liste, da damo dio plate u humanitarne svrhe, pa da ostavimo po 700KM sebi, pa da vidimo kako  ćemo da preživimo, pošto većina naših radnika prima po 750 do 800KM. Mi smo do sada uspjevali da dižemo platu dok nije stigla do 700KM, ali jednostavno više ne možemo, ne možemo povećati prihode ako se ne promjeni cjenovnik“, rekao je Kulić.

On je naveo da je primjetio da građani podržavaju radnike, te da nije čuo nijedan negativan komentar za povećanje cijene odvoza komunalnog otpada.

„Naša prosječna cijena je 6,89KM bez PDV. Cijena bi trebala da ide gore za 1,30KM u prosjeku. Mi smo prošle godine platili 120.000KM više za gorivo nego u 2021.godini, pa odakle nama taj novac? To što se pominje tih 300.000KM koje Komunalac nije dobio, to je pomoć, a od pomoći se ne mogu podizati radnicima plate, od pomoći se može kupiti kamion, zamjeniti krov, dati radnicima za ogrev, zimnicu, regres, ali se plate ne mogu povećati od pomoći, to bi ekonomisti i pravnici trebali da znaju… Ljudi ne žele milostinju i pomoć, žele trajno rješenje“, kaže Kulić, te dodaje da još jednom moli odbornike da razmisle i donesu racionalne odluke u interesu građana Bijeljine. 

„Oni pokušavaju da ispolitizuju situaciju, da pokažu kako smo mi koji rukovodimo Komunalcem nesposobni da vodimo firmu, kako su oni sposobni. Komunalac nema nijednu marku kredita, Komunalac je radnicima isplatio sve do posljednje marke, mi nikome ne dugujemo…Mišljenja sam da ovde postoji neka politička pozadina, da je cilj da se pokuša Komunalac pritjerati uza zid da se otkupi od Komunalca pijaca da bi nekome to palo u privatne ruke“, kaže Kulić.

Radnici „Komunalca“ o aktuelnoj temi razgovarali su i sa predsjednikom Skupštine Grada Bijeljina, međutim, epilog razgovora i dogovora, biće poznat nakon završetka Skupštine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Maj, mjesec matematike u JU Gimnazija “Filip Višnjić“ Bijeljina (foto)

U JU Gimnazija ’’Filip Višnjić’’ Bijeljina će biti održano predavanje povodom mjeseca matematematike na temu "Prirodom inspirisani optimizacijski...

’’JUNIORI’’ se priključili seniorskoj ekipi FK ’’Radnik’’ Bijeljina (foto)

ŠANSA ZA JUNIORE U NASTAVKU SEZONE Od početka ove sedmice radu seniorske ekipe FK ’’Radnik’’ Bijeljina priključena su četri...

RSS otvara prostorije u Ugljeviku (foto)

Republička stranka Srpske otvora svoje prostorije i u Ugljeviku. Prostorije Opštinskog odbora RSS Ugljevik nalaze se na adresi Njegoševa...

Pokloni za majke i bebe u bijeljinskoj Bolnici u Nedjelji Crvenog Krsta (foto)

Povodom Svjetskog dana Crvenog Krsta i početak obilježavanja „Nedjelje Crvenog krsta“ (od 8. do 15. maja) sekretar CK...