KOMISIJA ZA OPOZIV GRADONAČELNIKA: Ne dobijamo nikakvu podršku Gradonačelnika koju je naložio RIK (foto)

Datum:

Share post:

Kabinet Gradonačelnika Bijeljine, juče je na mejl adrese medija poslao saopštenje, kojim navodi da Komisija za opoziv sopstvena pravila o radu stavlja van snage. Kako su, između ostalog, naveli, na Odluku o stavljanju van snage Pravila o radu Komisije, stavljen je pečat Skupštine grada Bijeljina tek četiri dana kasnije, a do današnjeg (op. a. jučerašnjeg) dana Odluka nije dostavljena Gradonačelniku radi stavljanja na zvaničnu internet stranicu Grada Bijeljina, kako je to urađeno sa prvobitnim Pravilima o radu Komisije.

GRADSKA UPRAVA: KOMISIJA ZA OPOZIV SOPSTVENA PRAVILA O RADU STAVILA VAN SNAGE (video)

Na opasku Komisije za opoziv Gradonačelnika da na zvaničnom sajtu Grada nedostaje dopis upućen Gradonačelniku,

Iz Kabineta Gradonačelnika, dostavljeno je saopštenje sljedeće sadržine:

„Poštovani, tačno… Fali dopis Gradonačelniku. Postavljamo odmah. Obaveštavamo Vas da tražimo mogućnost da ova dokumenta na sajt postavlja neko drugi, jer ja zbog brojnih obaveza ne uspevam da postignem sve, a i nikad nije bilo ovoliko dokumenata za objavu na sajtu kao ove godine, pa se dogode propusti“, stoji navedeno u mejlu.

Komisija za opoziv Gradonačelnika, nakon toga, dostavila je odgovor Kabinetu Gradonačelnika:

„Slažemo se sa Vama da Vam Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Grada Bijeljine dostavlja na objavu više materijala nego što je uobičajeno čak i pri radu Gradske izborne komisije Bijeljina prilikom provođenja kako Opštih, tako i Lokalnih izbora, ali razlog tome jesu obraćanje gradonačelnika Petrovića medijima da Komisija ne radi dovoljno transparetno, iz kog razloga se na web stranicu postavljaju i materijali koji nisu potrebni da se objave na internet stranici Gradske uprave (web-u).

Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Grada Bijeljine je spremna da postavlja sve materijale na web stranicu Gradske uprave samostalno, ali su istoj Komisiji od strane gradonačelnika Grada Bijeljina onemogućeni pristupi ne samo web stranici, nego i svoj ostaloj tehničkoj opremi Gradske izborne komisije, softverima itd., tako da objavu materijala ove Komsiije na internet stranici može raditi samo lice koga lično gradonačelnik Petrović ovlasti, a to ste Vi.

Republička izborna komisija je svojim aktima upućenim gradonačelniku naložila da Komisiji za sprovođenje opoziva gradonačelnika Grada Bijeljine pruži svu finansijsku, materijalnu i tehničku podršku shodno zakonskim i podzakonskim propisima, ali tu podršku ova Komisija nije dobila od gradonačelnika, ni u jednom obliku.

Podsjećamo da je na određene materijale koje ova Komisija dostavlja s ciljem postavljanja na web-u Gradske uprave određen rok za žalbu od 24/48 časova od časa objave, tako da je potebno sve materijale koje Vam dostavi ova Komisija objavite na internet stranici (web-u) sa rokom odmah“, stoji u saopštenju Komisije za opoziv Gradonačelnika Kabinetu Gradonačelnika Bijeljine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...