Aktiv mladih Crvenog krsta Bijeljina donirao sto i klupe Dnevnom centru za djecu u riziku (foto)

Datum:

Share post:

Aktiv mladih, Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina danas je uručio sto i klupe za mališane u Dnevnom centru za djecu u riziku.

Luka Milošević, predsjednik Aktiva mladih podsjetio je da je akciji prethodila humanitarna čajanka, koja je organizovana u januaru, gdje su prikupljena sredstva za djecu koja borave u Dnevnom centru.

„Naša saradnja je zapravo počela u mjesecu decembru kada smo prvi put čuli za Dnevni centar preko akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“ i kada smo došli da im doniramo slatkiše, osjećali smo se lijepo, družili smo se sa njima i odlučili smo da im posvetimo malo više pažnje. Kada smo završili humanitarnu čajanku, vidjeli smo sa koliko novca raspolažemo, nismo htjeli da dajemo novčana sredstva, nego smo u razgovoru sa njima došli do informacije šta im je potrebno, a to je bio sto i klupe koje smo danas donirali“, kaže Milošević.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku, izrazila je zahvalnost omladini Crvenog krsta Bijeljina na donaciji i uočavanju na potrebe za djecu koja borave u Centru.

„Donacija koju nam je uručio Aktiv mladih Crvenog krsta će nam mnogo značiti, naročito kada dođe proljeće, jer naša djeca mnogo vole rad na otvorenom, mogu da uče napolju, da obavljaju kreativne radionice, da se druže…“, rekla je rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku.

Ona je istakla da saradnja sa Crvenim krstom traje već dugi niz godina koja se realizuje putem prehrambenih paketa za korisnike, odnosno, porodice u stanju socijalne potrebe.

Ovom prilikom, Nevena je poručila da je svaka pomoć mališanima veoma značajna, a didaktička sredstva su im potrebna svakodnevno.

„Najviše koristimo didaktički materijal za kreativne aktivnosti, kao i školski pribor, jer to vrlo često nemaju kod kuće, a roditelji nisu u mogućnosti da im priušte. Takođe, pomoć u vidu hrane je svakako dobrodošla, jer većina njih iz Centra ide u školu bez novca za užinu“, kaže Jovanović.

Iz Crvenog krsta napomenuli su da u kontinuitetu sprovode akcije, kao što je današnja humanitarna, a sutra će takođe biti organizovano dobrovoljno darivanje krvi u saradnji sa Tehničkom školom „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine. U narednih nekoliko dana uputiće i pomoć četvoročlanoj porodici koja je nedavno zbog požara ostala bez stambenog objekta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...