ŠKOLA futsala KMF ''Radnik'' u Bijeljini POČINJE SA RADOM

Datum:

Share post:

Prva škola futsala KMF „Radnik“ u Bijeljini polako počinje sa radom. Proslavljeni futsaleri BiH, Dejan Pavlović i Davor Arnautović, odlučili su da ponovo ožive futsal u Semberiji, pa su tako pokrenuli Školu futsala „Radnik“ uz podršku Grada Bijeljina.

„Željeli smo da oživimo nešto novo u Bijeljini, da i Bijeljina dobije svoju školu futsala. Vjerujem da će sve ovo zaživjeti u zimu, zato smo i pokrenuli sve ovo u ovom periodu. Postojala je samo jedna seniorska liga, a sad se uvode i lige za djecu do 19 godina, tako da očekujemo ekspanziju futsala“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Davor Arnautović, prvak BiH u futsalu.

 
Arnautović je rekao da će sutra u 17.30 časova u sportskoj sali Gimnazije Bijeljina organizovati okupljanje seniorske ekipe i izvršiti selekciju i formiranje timova.

„Zadovoljni smo odzivom, sutra će nas biti sigurno dvadesetak. Želimo da napravimo, za početak, bar četiri ekipe po pet igrača i da malo sve to izrotiramo. Za početak da se svi malo bolje upoznamo, dok ne nabavimo svu potrebnu opremu. Bitno je da imamo igrače koji će nam uvijek biti na raspolaganju i da napravimo što je moguće bolje ekipe, pa da se pripremimo za prvenstvo krajem godine“, istakao je Arnautović i dodao da je svaki početak težak, da svaki dan idu korak po korak i da su zasad zadovoljni kako sve teče.

U KMF „Radnik“ mogu se javljati dječaci i djevojčice svih uzrasta. Dječake će trenirati Dejan Pavlović i Davor Arnautović, a djevojčice Dragan Jeftić i Vesna Njeguš.

„Zavisno od dvorana, uslova i prijavljene djece, prilagođavaćemo se u smislu pravljenja većih i manjih grupa. Prvog jula kreću treninzi za djecu, a do tada ćemo završiti s prijavom i selekcijom. Bitno je da napomenemo da će treninzi prvog mjeseca biti besplatni, a da ćemo od drugog mjeseca da vidimo kako ćemo da se organizujemo što se tiče članarine. Za djecu koja ostanu da treniraju, obezbijedićemo potrebnu opremu“, najavio je Arnautović za Dešavanja u Bijeljini i dodao da su dio sredstava oni uspjeli da obezbijede, ali da imaju i veliku podršku Grada Bijeljina.

Davor Arnautović, aktuelni prvak BiH u futsalu dugo godina je igrao veliki fudbal, ali je prošle godine odlučio da se oproba u futsalu i smatra da nije pogriješio u odluci. Trenutno je član „Salinesa“ iz Tuzle. Dejan Petrović, reprezentativac BiH u futsalu, sadašnji član KMF „Policajac“ iz Banjaluke, svoju karijeru je, kao i Arnautović, započeo u bijeljinskom „Radniku“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Danas je VELIKA SUBOTA

POVEZANE VIJESTI

Danas je VELIKA SUBOTA

Pravoslavna crkva i vjernici obilježavaju danas Veliku subotu, drugi dan hrišćanske žalosti. To je posljednji dan nedjelje stradanja i...

Episkop Fotije u hamu svetog Georgija služio jutrenje Velike Subote – Plač Majke Božije i Opijelo Hristovo – Statije sa ophodom oko hrama (foto)

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije služio je večeras jutrenje Velike Subote - Plač Majke Božije i Opijelo...

VRIJEME DANAS kiša uz moguće razvedravanje

U prvom dijelu dana oblačno uz slabu kišu koja prestaje tokom jutra. Od sredine dana na sjeveru i...

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...