AFERA: Dolaze li respiratori u SEMBERIJU?

Datum:

Share post:

Zbog čega Mićo Mićić pilatovski pokušava da opere ruke, obmanjuje javnost i lažno tvrdi da nema ništa sa akcijom nabavke respiratora za bijeljinsku Opštu bolnicu, u kojoj je od semberskih privrednika prikupljeno i pronevjereno 2,64 miliona maraka? Umjesto da objavi sve detalje i dokumentaciju o spornoj nabavci i prikupljenim sredstvima, Mićo Mićić, koji je grafonačelnik i komandant Kriznog štaba grada Bijeljina, sada pokušava da na druge svali odgovornost jer respirstori ni poslije dva mjeseca nisu iz Rusije isporučeni Opštoj bolnici u Bijeljini, a grad Bijeljina iz budžeta je izdvojio novac za ovu akciju.

 

Grad Bijeljina i Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije aktivno je učestvovalo u akciji prikupljanja sredstava za nabavku respiratora, koju je pokrenuo Slaven Ristić, većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac. O tome svjedoči i javni poziv koji je objavila i potpisala šefica Ankica  Todorović, sa brojevima žiro-računa na koji se novac može uplatiti.

 

Lokalni portal Dešavanja u Bijeljini objavio je 7-og aprila da je iz budžeta grada Bijeljina za nabavku respiratora izdvijeno 70 000 maraka, a sa lokalnim Crvenim krstom i Tehničkim remontnim zavodom ukupno je izdvojeno 170 000 maraka.

 

Zanimljivo da su, prema mojim informacijama i saznanjima iz Bijeljine, šefica gradskog Odsjeka Ankica Todorović i njen zamjenik Pejčić zaposleni su istovremeno u Tehničkom remontnom zavodu Bratunac po Ugovoru u djelu, što je vrlo važna informacija u cijeloj zamršenoj priču i situaciji.

 

Rotari klub iz Bijeljine uplatio je 50 000 maraka za kupovinu respiratora 24.3.2020. godine, i još 5.5.2020. tražio je od gradskih vlasti i lokalnog Crvenog krsta informaciju šta je sa novcima i respiratorima, ali niko od odgovornih nije dao tačan odgovor.

 

 

Prvi čovjek bijeljinskog Crvenog krsta Perica Gligić tvrdio je da su respiratori kupljeni u Rusiji i obećao novinarima da će doći iz Rusije u Bijeljini do 8-og juna, ali obećanje nije ispunjeno.

 

Puno je pitanja koja traže odgovore, a da država i njene institucije nisu zarobljene sigurno da bi odgovorni bili procesuirani. Umjesto obmanjivanja javnosti, Mićo Mićić treba da izađe u javnosti i položi račune za jednu u nizu afera u koju je umiješan.

                                                                                                                                                                               Nebojša Vukanović

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nebojsavukanovic.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dogodilo se na današnji dan

POVEZANE VIJESTI

Dogodilo se na današnji dan

Danas je subota, 18. maj 138. dan 2024. Do kraja godine ima 228 dana. 1711 - Rođen srpski matematičar,...

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...