Ove godine, 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se obilježava pod sloganom „Perspektiva pokreta za prava osoba sa invaliditetom svjetlu ciljeva održivog razvoja“. Ovim povodom, Koalicija „Kolosi“ iz Bijeljine održala je Okrugli sto sa predstavnicima gradske vlasti, kako bi u diskusiji ukazali šta je urađeno ove godine i koji su to provlemi sa kojima se susreću invalidi. 

„Imamo razumijevanje i podršku Gradske uprave već godinama. Ravnopravno konkurišemo i na projektima Gradske uprave. Mi radimo na zagovaranju za primjenu UN konvencija za prava osoba sa invaliditetom. Svaki građanin treba da bude obuhvaćen, ne treba da bude na marginama“, rekao je Milorad Jović, sekretar Koalicije „Kolosi“.

Zamjenik ombudsmana za prava djece u RS Jovanka Vuković, istakla je da je treći decembar idealna prilika da se ukaže na položaj i prava djece sa invaliditetom i djece sa poteškoćama.

„Važno je da djeca koja imaju probleme u svom razvoju, imaju ujednačen pristup svim pravima u Konvenciji UN o pravima djeteta koje mogu da ostvaruju. Akcenat svakako treba da bude na djeci sa poteškoćama u razvoju u porodici i svim ustanovama i sferama u njihovom odrastanju“, istakla je Vuković.

Ljubiša Stanišić iz Gradske uprave rekao je da sa Koalicijom „Kolosi“ imaju odličnu saradnju, kao i da će se truditi da istraju u svom planu da kao lokalna zajednica uvedu da djeca preko 30 godina imaju prava na roditelja njegovatelja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име