Koalicija „Kolosi“ u Bijeljini obilježila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (foto)

Datum:

Share post:

Ove godine, 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se obilježava pod sloganom “Perspektiva pokreta za prava osoba sa invaliditetom svjetlu ciljeva održivog razvoja”. Ovim povodom, Koalicija “Kolosi” iz Bijeljine održala je Okrugli sto sa predstavnicima gradske vlasti, kako bi u diskusiji ukazali šta je urađeno ove godine i koji su to provlemi sa kojima se susreću invalidi. 

“Imamo razumijevanje i podršku Gradske uprave već godinama. Ravnopravno konkurišemo i na projektima Gradske uprave. Mi radimo na zagovaranju za primjenu UN konvencija za prava osoba sa invaliditetom. Svaki građanin treba da bude obuhvaćen, ne treba da bude na marginama”, rekao je Milorad Jović, sekretar Koalicije “Kolosi”.

Zamjenik ombudsmana za prava djece u RS Jovanka Vuković, istakla je da je treći decembar idealna prilika da se ukaže na položaj i prava djece sa invaliditetom i djece sa poteškoćama.

“Važno je da djeca koja imaju probleme u svom razvoju, imaju ujednačen pristup svim pravima u Konvenciji UN o pravima djeteta koje mogu da ostvaruju. Akcenat svakako treba da bude na djeci sa poteškoćama u razvoju u porodici i svim ustanovama i sferama u njihovom odrastanju”, istakla je Vuković.

Ljubiša Stanišić iz Gradske uprave rekao je da sa Koalicijom “Kolosi” imaju odličnu saradnju, kao i da će se truditi da istraju u svom planu da kao lokalna zajednica uvedu da djeca preko 30 godina imaju prava na roditelja njegovatelja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PANEL DISKUSIJA U BIJELJINI: Žrtvama ratne torture je nužno potrebna banjska rehabilitacija

Danas je u Bijeljini održana panel diskusija o rezultatima i izazovima u primjeni Zakona o zaštiti žrtava ratne...

Treći Međunarodni kongres HISPA u Bijeljini od 15. do 17. marta (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici „Sveti Vračevi“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen treći Međunarodni kongres...

POČINJE RASPLET U PDP Danas sjednica stranačkog Predsjedništva, Stanivuković oči u oči sa Crnatkom i Grmušom

Sjednica Predsjedništva PDP biće održana danas u 14 časova, u sjedištu stranke u Banjaluci. To je prva sjednica nekog...

Savić i Ristić predali NSRS peticiju građana Lopara protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Rado Savić, načelnik opštine Lopare, predao je danas na protokol NSRS građansku inicijativu, odnosno peticiju kojom se 3711...