RADO SAVIĆ: Zbog populizma Ljubiše Petrovića predložiću SO Lopare da izađe iz projekta ’’Eko Depa’’

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost načelnika Opštine Lopare a u vezi situacije sa bijeljinskim preduzećem ”Eko Dep” prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji,

žao mi je što sam prinuđen, radi ličnog integriteta i istine, da Vam se na ovaj način obraćam na temu ‘Eko Dep-a’. Naime, gradonačelnik Bijeljine već duži period vodi fejsbuk kampanju i putem pojedinih bijeljinskih medija plasira priču kako mi iz Lopara, i ja lično, štitimo direktora Dragišu Marjanovića.

Prije svega želim reći da ja normalnim smatram, ukoliko ima neki problem sa mnom ili inače, da mi se gradonačelnik Petrović obratio, ako ništa kao stranačkom kolegi. Pozvao, došao, popio kafu, razgovarao sa mnom, potrudio se da riješimo problem, pokrenuo neke nove inicijative i projekte u interesu za sve građane.

Ništa od toga nikada nije uradio, pa sam prinuđen da ovako odgovorim iako znam da fejsbuk nije mjesto na kojem se rješavaju problemi i na kojem se radi za interes građana. Politika i život, za mene, nisu lajkovi niti bacanje kamenjem na druge da bi sakrio svoj (ne)rad.

Naglašavam da Dragiša Marjanović, direktor ‘Eko Depa’ nije ni kadar ni izbor opštine Lopare, nego je iz garniture pokojnog Miće Mićića u koju je Petrović dolazio i odlazio, i s kojima je blisko sarađivao, i kroz SDS i kroz neke druge partije.

Uopšte me ne zanima direktor Marjanović i ne vidim zašto on ne bi mogao odgovarati ako krši zakon, kada niko nije mogao zaštiti direktora i odbornika Zlatana Lazarevića iz SNSD-a.

Kako je došlo do problema?

Do dolaska Petrovića na čelo Bijeljine jednom godišnje smo imali sastanak načelnika i gradonačelnika Bijeljine na kojem smo razgovarali o funkcionisanju ‘Eko Dep-a’.

Od kada je Petrović preuzeo dužnost gradonačelnika Bijeljine, za pune tri godine, nijednom nije sazvao takav sastanak.iako Bijeljina u vlasničkoj strukturi ‘Eko Dep-a’ ima 67 %, od ostalih opština, Ugljevik ima -10%, Lopare -10%, Čelić – 8% i Teočak – 5%.

Umjesto da razgovaramo o problemima i donosimo odluke, Petrović je pred kamerama i putem fejsbuka krenuo u smjenu direktora, a da nas ni tada nije pozvao i kao manjinske akcionare obavijestio o čemu je riječ.

Ne sporim pravo Petroviću da traži smjenu i da smijeni direktora, ali mi u tom cirkusu ne želimo da učestvujemo jer je više nego jasno da nisu važni stvarni problemi ‘Eko Dep-a’ već populistički maniri. Posebno, lično ja nisam u Skupštini ‘Eko Dep-a’ , niti se smatram svemogućim koji treba svakom loncu da bude poklopac, niti je moje da se populistički miješam.

Moj politički stil nikada nisu i nikada neće biti upadanje na sastanak s kamerama, prijetnje krivičnim prijavama radnicima opštine, naručivanje priloga na TV i slične gadosti.To mi ne dozvoljava ni moj kućni odgoj.

Mislim da je ovakvo ponašanje odavno prešlo sve granice pristojnosti i to je jedini razlog zašto ne želimo da učestvujemo u ovom (ne)radu i cirkusijadi Ljubiše Petrovića.

Treba da znate i to da NIJEDAN načelnik opštine nije sebe predložio u Skupštinu ‘Eko Dep-a’, kao što je to učinio gradonačelnik Bijeljine, s ciljem da bi se kroz tu Skupštinu bavio sakupljanjem jeftinih političkih poena, dok realni problemi ‘Eko Dep-a’ ostaju i dalje neriješeni.

I možda ja i nisam u pravu, ali: Kako je moguće da Petrović ne može sarađivati ni sa jednim kolegom iz okruženja Bijeljine? Da li je moguće da baš niko ne valja?

Želim naglasiti i da je opštinu Lopare najviše koštao ‘Eko Dep’, jer su pojedini dijelovi opštine udaljeni od deponije i 70 kilometara. Istovremeno, i mi i Bijeljina plaćamo istu cijenu deponovanja.

I da građani Bijeljine znaju: i to otpada što mi dovezemo za cijelu godinu, Bijeljina doveze za 15 dana.

Takođe, nije naša želja bila da deponija bude tu gdje je sada. I mi smo ugurani u taj projekat i natjerani da konzerviramo našu deponiju još 2009.godine.

Na kraju, zbog čitave ove situacije, predložiću Skupštini opštine Lopare da razmotrimo mogućnost izlaska iz ovog projekta, i da mi iz majevičkih opština tražimo zajedničko rješenje za nas. Jer, saradnja sa normalnim ljudima nema alternativu!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...