Knjiga solidarnosti – Bijeljini na dar

Datum:

Share post:

Trećeg dana manifestacije “Bijeljini na dar” koju, pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, organizuje Kros RTS-a, danas je Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini donirano pet stotina knjiga.

Direktor Krosa RTS-a, Stevan Kovačević, rekao je da su knjige na poklon znak zahvalnosti ovoj školi, jer je uključena u očuvanje srpskog jezika i pisma, na relaciji Bijeljina-dopunska škola u Kranju.

– Ovdje je riječ o akciji RTS-a i Radio Beograda pod nazivom „Knjiga solidarnosti“. Takođe, organizovali smo da pjesnik Mihajlo Šćepanović govori stihove učenicima – kazao je Kovačević.

Željka Mlađenović, profesor srpskog jezika i književnosti, istakla je da učenici i svi zaposleni u Školi zaista cijene ovaj nesvakidašnji gest, jer je, zahvaljujući istom, riješen problem u školskoj biblioteci kada su u pitanju lektire, posebno djela čiji su autori savremeni pisci poput Radisava Milića i Gradimira Stojkovića.

Nakon uručenja knjiga, putem video-linka je uspostavljena veza između OŠ “Sveti Sava” i Srpske dopunske škole u Kranju,

U okviru ove manifestacije, večeras će u Centru za kulturu „Semberija“ u 19 časova biti održano književno veče sa istaknutim srpskim piscem, Ljubivojem Ršumovićem, a ulaz na ovaj događaj biće besplatan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...