KK UNSU: DOBRI NASTUPI U BEOGRADU NA MB- MAVAŠI KUPU – DVIJE SREBRNE I TRI BRONZANE MEDALJE

Datum:

Share post:

Saopštenje pres službe kk “UNSU” prenosimo u cjelosti:

“Kako smo i najavli, u subotu je jedan broj naših takmičara i takmičarki nastupio u Beogradu na međunarodnom turniru „MB-MAWASHI CUP“ u organizaciji „MB-sport“ karate kluba koji je okupio preko 700 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Grčke, Belgije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Iako nam plasman nije primaran u ovom trenutku u veoma jakoj konkurenciji naši predstavnici su se izborili za dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Odličan turnir za nas u kategorijama u kojima smo nastupili izuzetna konkurencija što smo i trebali u ovom trenutku, kako bi smo uvidjeli u kakvom stanju otvaramo ovu takmičarsku sezonu.
Naše reprezentativke Milica Mia Vujić i Marija Gavrilović imale su veoma dobre nastupe. Sobzorom, da im je ovo prvi nastup ove godine prezadovljni smo viđenim. Vujićeva, iako još uvjek mlađa dominirala je u konkurenciji kadetkinja (-54) sve do finala, Veliki broj poena i raznovrsnost, kao i taktičnost doveli su je u priliku da se bori za zlato. Ipak, porazom na sudisjko preglasavanje u finalnom meču isto je morala prepustiti starijooj i iskusnijoj Uni Raković iz Crne Gore.
Prikazanim u Beogradu Vujićeva nam daje nadu da će ovogodišnji prelazak u kadetsku konkurenciju za nju biti neosjetan.

Gavrilovićeva je u istoj kategoriji nakon dvije pobjede poražena u četvrtfinalu. Nakon toga u želji za većim brojem mečeva nastupila je po prvu put u konkurenciji juniorki (-53), gdje je zaista briljirala pobjedivši nekoliko vrlo kvalitetnih juniorki. U polufinalu je imala priliku odmjeriti snage sa prvakinjom evrope Backović Helenom iz Crne Gore. Taj meč je završen bez poena pa je odlučen sudijskim preglasavanjem u korist iskusniije Backovićeve. Na kraju, naša Marija se morala zadovoljiti bronzanom medaljom, što je sobzirom na konkurenciju odličan rezultat.

Naši pioniri Andrej Jakovljević i Lazar Šikuljak nastupali su u konkurenciji muških nada (-37). Jakovljević je u tri meča zabilježio dvije pobdjede, te jedan poraz čime je zauzeo treće mjesto, dok je Šikuljak ovaj put ostao bez plasmana.
Još jednu srebrnu i bronzanu medalju za naš klub ali u katama osvojila je namjlađa naša predstavnica Nikolina Ina Ivković. koja je, ispostavilo se, bila najmlađa na turniru za šta je nagrađena peharom.

Zaista možemo biti zadovoljni nastupima u Beogradu jer smo imali dosta kvalitetnih mečeva, što nam je najvažnije u ovom trenutku. Prikazali smo kvalitet i napredak, a tek smo na početku sezone. Nastavit ćemo sa radom u klubu, a već narednog vikenda naš klub će nastupati u Tuzli i Modriči, u subotu na TK openu u organizaciji kbs „Tuzla“ a dan kasnije u nedjelju, u Modriči na Regionalnom prvenstvu za djecu do 13 godina.

Pres služba kk „UNSU“”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...