KK „UNSU“ BIJELJINA: NASTUP U WKF SVJETSKOJ LIGI ZA MLADE U VENECIJI

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Ovih dana privodimo kraju pripreme za nastup naših takmičara i takmičarki u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji.

Svjetska karate1 liga u Veneciji je jedna od četri koje se održavaju svake godine u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i sigurno je najmasovnije svjetsko karate takmičenje. Uz kontinentalna prvenstva, te  svjetsko prvenstvo za kadete i juniore za ligu mladih možemo reći da je treće po redu najznačajnije takmičenje, dok je za kategorije U14 liga mladih najveći i najznačajniji stepen takmičenja.

U ovogodišnjoj ligi mladih u Veneciji učestvovat će 2566 učesnika iz 58 zemalja svijeta. Sve kategorije su ograničene brojem učesnika na 96 i 128 i gotovo sve su popunjene do poslednjeg mjesta, što dovoljno govori o popularnosti ali i važnosti događaja. Kao klub, redovni smo učesnici liga počevši od prve koja se održala u Sofiji 2018 godine i možemo se pohvaliti dobrim rezultatima. Pored tri sedma i dva peta mjesta imamo dvije osvojene medalje: srebrnu iz Umaga u kedetskoj konkurencii, te bronzanu iz Venecije prošle godine u U14 konkurenciji.

Naš klub će ove godine u Veneciji imati četvoro predstavnika: Ivan Knežević i Vukašin Tripunović predstavljat će nas u muškoj konkurenciji, dok će nas u ženskoj konkurenciji predstavljati Marija Gavrilović i Milica Mia Vujić. Tim će predvoditi prvi trener kluba i akreditovani WKF trener Goran Ivković.

Polazak za Veneciju planiran je u četvrtak uveče, a dolazak u petak kada će se obaviti akreditovanje i vaganje. U subotu nastupaju kadeti Ivan Knežević (-52) i Vukašin Tripunović (-52), te kadetkinja Marija Gavrilović (-54). Nedjelja je planirana za kategorije U14 gdje će nas predstavljati Milica Mia Vujić (47+).
Svi oni će se boriti za što bolji plasman i bodove za svjetski ranking, svakako i za plasman među pet najboljih u kategoriji koji će im donijeti bodove sa kojima će konkurisati za sastav reprezentacije BiH za nastup na evropskom prvenstvu na Kipru početkom februara naredne godine.

Bez obzira na sve navedeno, naš primarni cilj je, da kroz nastupe na ovakvoj smotri naši takmičari i takmičarke rastu i stiču neophodna iskustva na putu do seniorske konkurencije kada od ove generacije očekujemo najviše!

Odlazak u Veneciju realizujemo u okviru kluba uz nesebičnu pomoć roditelja, prijatelja kluba i sponzora.
U ime UO kluba, upućujemo zahvalnost svima njima na razumjevanju podršci kao i našem Generalnom sponzoru kompaniji „Lykos Balkan Metals“. Takođe, veliku zahvalnost upućujemo medijima koji nas podržavaju u svim našim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...