KK „Fenix Basket“ večeras je organizovao podjelu paketića djeci sa poteškoćama u razvoju. Salom se mogao čuti samo dječiji osmijeh i sreća zbog inkluzije i ravnopravnosti koju im godinama unazad obezbjeđuje KK Fenix Basket.

Branimir Đokić, vlasnik KK Fenix Basket, istakao je da već četvrtu godinu za redom rade potpuno besplatno sa djecom sa poteškoćama u razvoju, iz čiste ljubavi prema djeci.

„Treću godinu za redom, tradicionalno dodjeljujemo paketiće i želim da naglasim da je jedan čovjek, anonimni donator, i ove godine kao i prethodne, donirao paketiće, svečanu večeru, patike, trenerke, kompletnu sporsku oprem za djecu sa teškoćama u razvoju i ovim putem mu se javno zahvaljujem. Oko desetak dječaka i djevojčica ovdje kontinuirano radi, osmijesi su prisutni na licima i to nas čini izuzetno srećnim. Mi ćemo nastaviti da radimo sa djecom sa poteškoćima u razvoju, sve dok bude potrebe“, rekao je Đokić.

Ideja za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju započela je prije nekoliko godina kada je KK Fenix Basket dobio termin u sali Policijske uprave Bijeljina, te se oslobodio i jedan termin za djecu sa poteškoćama u razvoju. Iako je početak bio težak, Đokić ističe da je danas pravo uživanje raditi sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

„Ideja je bila moja, ali tu su treneri koji realizuju kompletan program. Na samom početku bilo je jako teško, da ne kažem stresno raditi se djecom sa poteškoćama u razvoju, ali uz pomoć roditelja, održali smo se i svakako da je sada jedna prava ljepota raditi sa tom djecom, jer oni uzraćaju mnogo ljubavi, ali isto tako vidan je napredak, vidna je sreća i ono što je najbitnije da smo ovdje svi na okupu i da se djeca sa poteškoćama u razvoju druže sa ostalom djecom“, kaže Đokić.

Nedavno je KK Fenix Basket obilježio i deset godina od osnivanja kluba, kada su svi prisutni iz srca navijali za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji su uzvratili istom ljubavlju i pažnjom. Zbog svog uspjeha, dobili su određene poklone, pehare i medalje, ono što im i pripada.

Iako KK Fenix Basket nikada nije direktno tražio pomoć za djecu sa poteškoćama u razvoju, ljudi se anonimo javljaju i doniraju shodno svojim mogućnostima.

„Ovim putem bih pozvao sve ljude dobre volje koji žele da pomognu djeci sa poteškoćama u razvoj, da nam se jave. Nama u principu kao klubu ne treba ništa, dovoljno da se obrate djeci i roditeljima, da uplate neka određena sredstva ili da donesu opremu djeci. Svaki vid pomoći ovoj djeci je dobrodošao“, rekao je Đokić za portal Dešavanja u Bijeljini.

KK Fenix Basket u Bijeljini je poznat po svojoj humanosti, inkluziji, po svom „velikom srcu“ i bezgraničnoj ljubavi ka djeci. Prilikom obilježavanja deset godina kluba, prikupljena su određena novčana sredstva, zajedno sa članovima kluba i sa roditeljima, te je taj iznos uplaćen udruženju koje radi sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Sa ovakvim akcijama, KK Fenix Basket nastaviće i u narednom periodu kako bi što više pomoći, ljubavi i pažnje pružili djeci kojima je potrebno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име