KK „Fenix Basket“ organizovao dodjelu paketića za djecu sa poteškoćama u razvoju – dječiji osmijeh i sreća preplavili su salu (foto, video)

Datum:

Share post:

KK “Fenix Basket” večeras je organizovao podjelu paketića djeci sa poteškoćama u razvoju. Salom se mogao čuti samo dječiji osmijeh i sreća zbog inkluzije i ravnopravnosti koju im godinama unazad obezbjeđuje KK Fenix Basket.

Branimir Đokić, vlasnik KK Fenix Basket, istakao je da već četvrtu godinu za redom rade potpuno besplatno sa djecom sa poteškoćama u razvoju, iz čiste ljubavi prema djeci.

“Treću godinu za redom, tradicionalno dodjeljujemo paketiće i želim da naglasim da je jedan čovjek, anonimni donator, i ove godine kao i prethodne, donirao paketiće, svečanu večeru, patike, trenerke, kompletnu sporsku oprem za djecu sa teškoćama u razvoju i ovim putem mu se javno zahvaljujem. Oko desetak dječaka i djevojčica ovdje kontinuirano radi, osmijesi su prisutni na licima i to nas čini izuzetno srećnim. Mi ćemo nastaviti da radimo sa djecom sa poteškoćima u razvoju, sve dok bude potrebe”, rekao je Đokić.

Ideja za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju započela je prije nekoliko godina kada je KK Fenix Basket dobio termin u sali Policijske uprave Bijeljina, te se oslobodio i jedan termin za djecu sa poteškoćama u razvoju. Iako je početak bio težak, Đokić ističe da je danas pravo uživanje raditi sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

“Ideja je bila moja, ali tu su treneri koji realizuju kompletan program. Na samom početku bilo je jako teško, da ne kažem stresno raditi se djecom sa poteškoćama u razvoju, ali uz pomoć roditelja, održali smo se i svakako da je sada jedna prava ljepota raditi sa tom djecom, jer oni uzraćaju mnogo ljubavi, ali isto tako vidan je napredak, vidna je sreća i ono što je najbitnije da smo ovdje svi na okupu i da se djeca sa poteškoćama u razvoju druže sa ostalom djecom”, kaže Đokić.

Nedavno je KK Fenix Basket obilježio i deset godina od osnivanja kluba, kada su svi prisutni iz srca navijali za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji su uzvratili istom ljubavlju i pažnjom. Zbog svog uspjeha, dobili su određene poklone, pehare i medalje, ono što im i pripada.

Iako KK Fenix Basket nikada nije direktno tražio pomoć za djecu sa poteškoćama u razvoju, ljudi se anonimo javljaju i doniraju shodno svojim mogućnostima.

“Ovim putem bih pozvao sve ljude dobre volje koji žele da pomognu djeci sa poteškoćama u razvoj, da nam se jave. Nama u principu kao klubu ne treba ništa, dovoljno da se obrate djeci i roditeljima, da uplate neka određena sredstva ili da donesu opremu djeci. Svaki vid pomoći ovoj djeci je dobrodošao”, rekao je Đokić za portal Dešavanja u Bijeljini.

KK Fenix Basket u Bijeljini je poznat po svojoj humanosti, inkluziji, po svom “velikom srcu” i bezgraničnoj ljubavi ka djeci. Prilikom obilježavanja deset godina kluba, prikupljena su određena novčana sredstva, zajedno sa članovima kluba i sa roditeljima, te je taj iznos uplaćen udruženju koje radi sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Sa ovakvim akcijama, KK Fenix Basket nastaviće i u narednom periodu kako bi što više pomoći, ljubavi i pažnje pružili djeci kojima je potrebno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Microsoft Photos dobija AI podršku

Microsoft je najavio generativnu gumicu za brisanje slika sa vještačkom inteligencijom, koja vam omogućava lak način uklanjanja neželjenih...

AGRO SAVJET: Povrće koje raste brzo i idealno je za sadnju u rano proljeće

Početak proljeća je prijelazno razdoblje za vrtlare, vrijeme je sve toplije, no večeri i jutra su ipak još...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 3,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođen je jedan dječak i jedna djevojčica. Broj...