SELAK: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

Datum:

Share post:

Selak: Ne zaboravimo da smo narod Pupina, Tesle i Đokovića

Naš narod je u 20. vijeku dao ogroman doprinos borbama koje je taj vijek donio. Ponosni smo na pretke i dužni smo da se sa ogromnim pijetetom sjećamo naših žrtava, a obavezni smo prema svojim potomcima da im obezbijedimo sigurnu i srećnu budućnost. Iako nas zatrpavaju događajima iz prošlosti, u stranu ne smijemo staviti sadašnjost i budućnost, rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

“SPS upozorava da naš pogled ne smije biti onaj u retrovizor, i zato je naš pogled usmjeren naprijed. Osim na političke i bezbjedonosne, odgovor moramo dati i na ekonomske i demografske izazove. Pitanja zaposlenja, povećanja plata i penzija, podrške privredi i razvoja infrastrukture, kao i hvatanje priključka sa razvijenim svijetom su nešto što podjednako zanima ljude bez obzira na političko opredjeljenje”, poručio je lider SPS-a.

21. vijek sa sobom nažalost nije donio promjenu činjenice da će ga krojiti veliki, ali je sa sobom donio ideologiju znanja, rekao je Selak, dodajući da je znanje danas glavni resurs, uprkos svim ograničenjima koja se nameću.

“Zato SPS insistira da u fokusu politike bude bolji život građana i jaka privreda od koje će svi imati veliku korist, i država i društvo. Svi pritisci na nas su u službi da zaboravimo da smo narod Tesle, Pupina, Petra Kočića ili Novaka Đokovića. Zato smo dužni da i kad gledamo u prošlost naš fokus bude prije svega na njima, koji su uprkos ograničenjima postali najbolji na svijetu. Među nama raste generacija djece za koju sam siguran da može biti globalni lider u znanju”, istakao je Selak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ARSENOVIĆ: Od 21. do 23. maja Kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ u bijeljinskoj Biblioteci (video)

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini već treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će...

BOLNICA BIJELJINA: Služena Sveta liturgija na Veliki četvrtak

Na Veliki Četvrtak, 02. maja 2024. u Paraklisu svetih vračeva Kozme i Damjana pri Opštoj bolnici "Sveti Vračevi"...

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...