Kako zaštiti telefon od fizičkih oštećenja

Datum:

Share post:

Pametni telefoni koje kupujemo iz godine u godinu izlaze na tržište sa sve razvijenijim i naprednijim funkcijama, pružajući korisnicima potpuno novi doživljaj tehnologije. Ipak, aspekt kome je uvijek potrebno dodatno unaprijeđenje ne odnosi se na unutrašnjost telefona, već na njegovu spoljašnjost.

Naime, staklo preko cijelog ekrana, kao i izuzetno tanki savremeni modeli telefona,  meta su za različita fizička oštećenja. Imajući u vidu da ljudi ne ispuštaju svoje telefone iz ruku, ne treba da čudi činjenica da oni s vremena na vrijeme nehotice završe na podu, kada obično dolazi do najvećih oštećenja.

 
Zato je zaštita za telefone vrlo praktičan dodatak pametnim uređajima, a mi  ćemo vas uputiti o ponudi na tržištu, uz savjete kako da odaberete adekvatnu zaštitu.

Maske za telefone – zaštita i estetika u jednom

Zaštitna maska za telefon nema samo ulogu da ukrasi vaš pametni uređaj, već i da ga osigura. Naime, maske pre svega štite telefon od ogrebotina i manjih fizičkih oštećenja koja mogu nastati.

Takođe, telefon sa maskom je lakše držati u rukama, jer je bez nje telefon “klizaviji”, pa češće može doći do toga da nam ispadne iz ruku. Takođe, kvalitetne maske imaju malo deblje rubove tako da djelimično štite i staklo, jer ako telefon padne direktno na ekran, rubovi maske će prvo dotaći pod.

Zato birajte maske s kojima se vaš telefon neće klizati, i koje će biti dovoljno krupne da štite uređaj od svih grubljih oštećenja. Naravno, u svemu tome ne morate zanjemariti ni estetiku, pa birajte maske kojima ćete ukrasiti svoj pametni uređaj, i na taj način ga učiniti autentičnim.

Maske na preklapanje i futrola – sigurno mjesto za vaš telefon

Manji telefoni su nekada imali futrole u kojima su se nosili, a sigurno i sami pamtite one futrole koje su se nosile oko vrata, za mobilne koji su bili znatno manji od ovih današnjih.

Vjerujemo da bi danas malo ko ponio pametni telefon oko vrata, s obzirom da je riječ o znatno krupnijim modelima, ipak, modifikovana verzija futrole i danas postoji. Riječ je o nešto krupnijim futrolama, kao i maskama na preklapanje, kojima se pokriva ekran, a osim toga imaju i čičak kako bi se zatvorile.

 
Ovakve maske su obično izrađene od eko kože ili su presvučene platnom, a predstavljaju odličan način da zaštitite telefon kompletno. Ipak, u njima telefon može izgledati kabastije, pa to nekome može biti prepreka za kupovinu. Češće se za ovakve maske opredjeljuju žene, zbog različitih dezena koje mogu imati.

Zaštitno staklo za telefon – glavni čuvar vašeg ekrana

Staklo za telefon je nesumnjivo jedan od najvažnijih zaštita za telefon kada je reč o fizičkim oštećenjima. Naime, zaštitno staklo se postavlja na ekran, koji zauzima najveći deo pametnih teleofna, i na taj način sprečava da pukne prilikom pada ili bilo kog udarca.

Ono što se može desiti jeste da zaštitno staklo pukne, ili naprsne, ali važno je da ekran koji se nalazi ispod ostane neoštećen. Zaštitna stakla takođe imaju svoje varijacije, a njihova cena zavisi od toga kakvu zaštitu pružaju.

Kada treba kupiti zaštitno staklo za telefon?

Zaštitno staklo za telefon treba kupiti isto kada i sam uređaj. Greška koju mnogi prave jeste da prvo uzmu telefon, a da za “kasnije” ostave kupovinu stakla i maske. Kako Marfijev zakon radi nepogrješivo, često se desi da telefon ispadne prije nego što se samo staklo postavi.

Investiranje u zaštitno staklo daleko je manje od onog koje će biti neophodno za novi ekran, zato je najbolje da odmah obavite tu kupovinu,  i iz radnje izađete sa novim i zaštićenim uređajem.

Takođe, prednost kupovine na licu mesta je i ta što vam radnici mogu postaviti staklo vešto tako da vam ne ostaju mjehurići od vazduha, koji su za mnoge prava noćna mora.

Kako se pravilno postavlja zaštitno staklo?

Odlična opcija je i da staklo poručite tako da vam stigne onda kada uzmete telefon, jer vam poručivanje može donjeti izvesnu uštedu, pa vam se može više isplatiti.

Ono što tom prilikom treba da znate jeste kako da sami postavite staklo tako da u prostor između stakla i ekrana ne uđe vazduh koji će praviti mjehuriće. Osim što je neprijatna pojava, vazduh u staklu može poremjetiti osnovnu funkciju stakla – da zaštiti ekran od oštećenja. Zato je važno da pravilno stavite staklo.

To ćete uraditi tako što ćete prvo obrisati ekran. Obično uz staklo dobijete maramicu za brisanje, a ukoliko to ne bude slučaj, možete prebrisati krpicom za stakla, poput one za naočare, i alkoholom.

Nakon što otklonite masnoću i prljavštinu sa ekrana, prirpemite staklo za ljepljenje. Staklo postavite tako da pokriva ekran ravnomerno i polako priljepite. Ukoliko ostane neki mjehurić, blagim pokretima od sredine ka ćoškovima ekrana ćete ga “izbaciti”.

Kada to postavite osiguraćete svoj telefon, i samim tim uštedjeti novac za popravke. Na svu ovu zaštitu važno je i da sami budete pažljivi, i da ne držite mobilni non stop u rukama, jer tako zaista smanjujete šanse da dođe do fizičkih oštećenja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...