Kabinet predsjednika Vučića pozvao Petrovića u Sombor

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović, dobio je poziv Kabineta predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića za prisustvo na obilježavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999.godine, saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

„Poštovani gospodine Petroviću,

Ove godine navršava se dvadeset i četiri godine od sedamdeset i osam mučnih dana, tokom kojih su agresorske sile NATO pakta, protivno međunarodnom pravu, zločinački i nasilnički, ubijali srpske civile i pokušali da u potpunosti razore i unište Srbiju. Srbi u Republici Srpskoj jako dobro to znaju i saosećaju sa svojom braćom i sestrama istočno od Drine, jer su istu sudbinu doživeli 1995.godine.

U skladu sa Državnim programom obeležavanja istorijіskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije, ovogodišnja državna manifestacija Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999.godine, biće uprličena 24.marta, u 18 časova u Somboru, na Trgu Svetog Đorđa, kada će biti održan i parastos mučenički nastradalim žrtvama.

Tim povodom, imam veliku čast da Vam, u ime Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i u svoje ime, uputim poziv da prisustvujete ovoj, za naš srpski narod, manifestaciji od državnog značaja.

Imajući u vidu važnost čuvanja sećana na taj stradalnički period čitavog našeg naroda, nadam se da ćete biti u prilici da, zajedno sa predsednikom Republike Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem i Arhiepiskopom pećkim Mitropolitom beogradsko-karlovačkim Patrijarhom srpskim gospodinom dr Porfirijem, odamo počast svim nastradalima“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...