JOVIČIĆ, DNS: “Odnos sa dijasporom treba da dovede da RS ostvari napredak, a ne da naše ljude tjeramo u inostranstvo“

Datum:

Share post:

„Odnos sa dijasporom treba da dovede da Republika Srpska ostvari napredak, a ne da naše ljude tjeramo u inostranstvo i uopšte se ne brinemo o njima“ kaže Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On dodaje da se većina političara dijaspore sjeti samo pred izbore i u izbornoj godini.

„Milorad Dodik je na Kozari ismijavao dijasporu, a sada traži njihove glasove, a ostatak opozicije nije predložio nikakav konkretak potez za riješavanje pitanja dijaspore. Tim ljudima je dovoljna muka što su morali da napuste svoju kuću, porodicu, roditelje, djecu i da odu da zarađuju i da šalju pare da bi oni koji su ostali preživjeli“ kaže Jovičić.

Kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske kaže da on dijaspori nudi program preko kojeg se može ostvariti dobru saradnju i napraviti bolji ambijent za sve u Republici Srpskoj.

TESTNA REKLAMA

„Novac od dijaspore bi bio uložen u razvoj proizvodnih programa, Republika Srpska će garantovati za efikasnu realizaciju njihovog kapitala i na taj način omogućiti da njihova djeca ne moraju ići u inostranstvo, a nadam se i obezbijediti uslove za povratak ljudi u Republiku Srpsku“ kaže Jovičić.

On dodaje da sa ljudima u dijaspori treba raditi na tome da vole Republiku Srpsku, bez obzira gdje su i šta rade.

„Ali ta ljubav mora biti obostrana, moramo im stalno biti na usluzi, a ne samo da ih se sjetimo kada su izbori ili kada je potreban neki novac, a kada njima nešto treba dosadašnje rukovodstvo Republike Srpske je bilo nijemo“ istakao je Jovičić.
On je rekao i da dijaspora mora imati predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Sa pozicije predsjednika Republike Srpske tražiću da se izmijeni Zakon o Vladi i uvede ministarstvo za pitanja dijaspore i tražio da čovjek koji će predstavljati dijasporu bude u sastavu te vlade“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...