JOVIČIĆ, DNS: “Odnos sa dijasporom treba da dovede da RS ostvari napredak, a ne da naše ljude tjeramo u inostranstvo“

Datum:

Share post:

„Odnos sa dijasporom treba da dovede da Republika Srpska ostvari napredak, a ne da naše ljude tjeramo u inostranstvo i uopšte se ne brinemo o njima“ kaže Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On dodaje da se većina političara dijaspore sjeti samo pred izbore i u izbornoj godini.

„Milorad Dodik je na Kozari ismijavao dijasporu, a sada traži njihove glasove, a ostatak opozicije nije predložio nikakav konkretak potez za riješavanje pitanja dijaspore. Tim ljudima je dovoljna muka što su morali da napuste svoju kuću, porodicu, roditelje, djecu i da odu da zarađuju i da šalju pare da bi oni koji su ostali preživjeli“ kaže Jovičić.

Kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske kaže da on dijaspori nudi program preko kojeg se može ostvariti dobru saradnju i napraviti bolji ambijent za sve u Republici Srpskoj.

TESTNA REKLAMA

„Novac od dijaspore bi bio uložen u razvoj proizvodnih programa, Republika Srpska će garantovati za efikasnu realizaciju njihovog kapitala i na taj način omogućiti da njihova djeca ne moraju ići u inostranstvo, a nadam se i obezbijediti uslove za povratak ljudi u Republiku Srpsku“ kaže Jovičić.

On dodaje da sa ljudima u dijaspori treba raditi na tome da vole Republiku Srpsku, bez obzira gdje su i šta rade.

„Ali ta ljubav mora biti obostrana, moramo im stalno biti na usluzi, a ne samo da ih se sjetimo kada su izbori ili kada je potreban neki novac, a kada njima nešto treba dosadašnje rukovodstvo Republike Srpske je bilo nijemo“ istakao je Jovičić.
On je rekao i da dijaspora mora imati predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Sa pozicije predsjednika Republike Srpske tražiću da se izmijeni Zakon o Vladi i uvede ministarstvo za pitanja dijaspore i tražio da čovjek koji će predstavljati dijasporu bude u sastavu te vlade“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RSS ugostila istaknute članove SNSD-a

Gradski odbor Republičke stranke Srpske /RSS/ Bijeljina ugostio je istaknute članove Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a ovom prilikom razgovarano...

GRADSKA UPRAVA BIJELJINA: Obavještenje za poljoprivrednike iz Janje i Vršana-Novog

Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina obavještava vlasnike poljoprivrednih gazdinstava sa područja Janje i Vršana - Novog,...

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...