Jovan “Joco“ Todić, poznat po nadimku “Toda“, jedan je od značajnih i uspješnijih igrača FK “Prfoleter“ Dvorovi, a prvi je igrač iz kluba koji je ostvario karijeru u drugom mjestu u višem rangu takmičenja.

-Toda je ponikao u mlađim kategorijama Proletera gdje je igrao sa svojim vršnjacima, a odmah je zapažen od trenera kluba jer je odskakao kvalitetom od svojih suigrača, kaže Vladan Simeunović istoričar FK “Proleter“ Dvorovi.

BOĆA,TOMO,TODA

-Seniorsku karijeru je započeo relativno rano, krajem šezdesetih godina prošlog vijeka i to kao vrsnо lijevo krilo, brzonog i spretan za postizanje pogodaka a uz to je posjedovao i dozu fudbalskem drskosti pa je važio za neustrašivog igrača koji nije prezao od bilo kojih duela u toku utakmice isticao se u skoku, nastavlja Simeunović.

Simeunović ističe da je Joco Todić “Toda“ postizao vrlo važne pogodke na prvenstvenim ili kup utakmicama kao i u finalu Kupa Zadrugara koje je osvojio FK “Proleter“ 1972. godine uz napomenu da je igrao za Proleter i u Trećoj ligi SFRJ.

-Kao dobar igrač zapao je za oko mnogim klubovima iz većeg ranga pa je tako pozvan na pripreme FK “Radnik“ Bijeljina, koji se tada takmičio u Drugoj ligi SFRJ gdje je igrao nekoliko sezona, ali je na karaju završio u ekipi FK “Budućnost“ iz Banovića gdje je ostvario uspješnu karijeru i gdje je ostvario svoj radni vijek, podsjeća Vladan Simeunović.

-Po izbijanju ratnih dejstava, vraća se u Dvorove te se odmah uključuje u rad u matičnom klubu gdje je vodio ekipu kao trener u dvije sezone Druge lige FS RS, a za ostvarene zasluge u istoriji kluba JOVAN TODIĆ TODA je od 1999. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“, zaključio je priču o Jovanu Joci Todiću “Todi“ istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име