JAVNI POZIV ZAJEDNICAMA ETAŽNIH VLASNIKA ZA UČEŠĆE U KAMPANJI „OZELENIMO BIJELJINU“

Datum:

Share post:

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTi, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugogoročnu kampanju ozelenjavanja grada i urbanih područja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, u okviru strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj.

U sklopu pomenute kampanje Gradska uprava – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije će u toku novembra pokloniti različite sadnice, koje će oplemeniti i ozeleniti prostore oko zainteresovanih ZEV-ova na području grada Bijeljina.

Cilj je da ovakav vid ozelenjavanja postane dio prakse kako Gradske uprave tako i samih građana kako bismo svi zajedno učestvovali i doprinosili stvaranju ljepšeg prostora za život svih građana.

Kako bi se ostvarila mogućnost da se dobiju sadnice, potrebno je da ZEV kupi isti broj sadnica, koliko će da dobije od Gradske uprave. Na ovaj način zajednički kreiramo ekološki čistiju Bijeljinu.

Sadnju će vršiti stanari ZEV-a, kako bi direktno učestvovali u ozelenjavanju našeg grada sa preporukom da se uključe i djeca-stanari. Na ovaj način djeca uče kako da daju svoj direktni doprinos u zaštiti životne sredine i kreiranju ekološki zdravijeg društva.

Rok za prijave je 1.10.2023. godine a dodjela sadnica bi bila izvršena u novembru 2023. godine!

Sve ove aktivnosti predstavljaju samo dio „zelenog novembra“, koji je dio strateškog koncepta „green BijeljINa“ koji u ime Gradske uprave iniciraju, kreiraju i realizuju Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u saradnji sa relevantnim odjeljenjima, eksternim partnerima i građanima.

Prijava: https://forms.gle/UaKeRcBfuv5e7zm69

Sve dodatne informacije možete dobiti broj telefona 055/233-169 ili na e-mail: bijeljina.development@gmail.com

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...