JANKOVIĆ: Ponosan sam na uspjehe učenika i nastavnika OŠ u Dvorovima kod Bijeljine

Datum:

Share post:

Osnovna škola ,,Dvorovi„ u Dvorovima otvorena je 1854. godine.

Prva škola imala je jednu prostoriju koja je služila i kao učionica i kao učiteljev stan. Škola je radila do 1876. godine,  a onda je školska zgrada u ratu porušena, a početkom 1881. godine otvorena je Osnovna škola koja je radila do 1973. godine kada je sagrađena nova školska zgrada.

U selu nije bilo puno djece pa je škola  radila kao područno odjeljenje prvo Osnovne škole ,,Mirko Filipović„ iz Bijeljine, a potom kao područno odjeljenje OŠ ,,Radojka  Lakić„ , od 1992.godine škola nosi naziv OŠ ,,Sveti Sava„ iz Bijeljine, a od 2003. godine škola funkcioniše kao samostalna.

ŠKOLA DANAS

Školu pohađa 426 učenika raspoređenih u 20 odjeljenja.  U poslednjem periodu  škola iz Dvorova na čelu sa  direktorom ove ustanove Čedom Jankovićem može se pohvaliti izvanrednim uspjesima  učenika i nastavnika na raznim takmičenjima. Takođe ova škola je za veoma kratak period postala jedna od najuređenih škola u Semberiji.

„Osvojili smo 2. mjesto u polufinalnom takmičenju međunarodnog kviza, Znameniti Srbi„ , imamo zapažene rezultate  na kulturnoj manifestaciji ,,Višnjićevi dani„ u recitovanju, besjedništvu , literarnim radovima. Osvajamo nagrade na različitim likovnim konkursima kao što su ,,Majske smotra likovnog stvaralaštva„, Republiko Srpska u srcu te nosim tobom se ponosim„.Došli smo do polufinalnog takmičenja u kvizu..Nauči se čovječe„ , osvajali nagrade na takmičenju horova osnovnih škola, , iz različitih sportskih disciplina, zatim iz istorije, srpskog jezika, pravoslavne vjeronauke i drugih predmeta, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Čedo Janković direktor škole.

Škola  uspješno sarađuje na realizaciji brojnih aktivnosti u okviru različitih projekata kao što su:  ,,Škola za 21. vijek,,  ,,Dositej-učenje po modelu 1:1“ (opremljeno je pet učionica računarskom opremom),  ,,Čitalići„(promocija čitalaštva ,razvijanje i njegovanje ljubavi prema knjizi  i pisanom izražavanju), ,,Briga o djeci-zajednička odgovornost i obaveza „ , ,,Referalni mehanizam podrške djeci u školama RS“ , ,,Uspostavljanje porodične grupne konferencije„, kaže Janković.

’’Posebno sam  ponosan na naše roditelje, sa kojima imamo izvrsnu saradnju i  pomoću kojih smo uspješno realizovali brojne humanitarne akcije kao što su prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu sa Kosova i Metohije, kao i  za izgradnju Centra za djecu ometenu u razvoju u Kosovskoj Mitrovici,  pomoć u liječenju teško oboljelih osoba, prikupljanje pomoći za djecu u Sigurnoj kući. Takođe roditelji naših učenika  su ugostili djecu  sa područja Kosova i Metohije itd. Kada govorimo o infrastrukti škole, konstatno radimo na tome, dosta toga smo uradili i planiramo uraditi , a možemo reći da škola već i sada pruža odlične uslove za rad i boravak samih učenika i nastavnika.“ – otkriva nam direktor ove ustanove Čedo Janković.

’’Sve navedeno potvrđuju rezultati dosadašnjeg rada učenika i zaposlenih u ovoj ustanovi.U školi se razvija i podstiče saradnja sa drugim ustanovama  i organizacijama ; podstiče razvoj škole pridobijanjem drugih za ostvarivanje zajedničkih interesa. Ovakvim radom jasno je da je došlo do podizanja kvaliteta nastave i uslova u školi , zdravog okruženja, dobre  afirmacije i ugleda same škole kao institucije’’, zaključio je Jenković

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...

BIJELJINA: Polaganjem vijenaca obilježeno 32 godine od osnivanja „GARDA PANTERI“ (foto)

Danas su u Bijeljini, polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulim borcima Semberije obilježene 32 godine od osnivanja "Garde Panteri". Nakon...