LOPARE: U CENTRU ZA KULTURU OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA I ODRŽANO PREDAVANJE O SREDNJOVJEKOVNIM STEĆCIMA (foto)

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu je otvorena izložba likovnih radova Zdravka Mićanovića, za koju je umjetnik  inspiraciju našao u stećcima. Izložba nosi naziv „Srednjovjekovno mramorje opštine Lopare“.

Tim povodom održano je predavanje Nemanje Milovanovića o srednjovjekovnim nadgrobnim spomenicima na Majevici.

“Večeras ne treba pričati samo o izložbi, večeras treba pričati o jednoj aktivnosti, o zaoravanju jedne zapostavljenne teme a to je naša tradicija, naših vrijednosti iz srednjeg vijeka naovamo – u pitanju su stećci”, rekao je Mićanović u svojoj izjavi novinarima.

On je naveo da je izložba jedan od dijelova navedenog angažmana, te da je u njemu jedan tematski ciklus istraživanja Nemanje Milovanovića, koji je on izložio u svom predavanju.

“Kada je riječ o izložbi u pitanju je 20 faktografski prenesenih motiva stećaka po mom ličnom izboru da bi smo na određen način proširili to interesovanje publike s obzirom da je to tema koja je inspirativna i današnjim generacijama”, istakao je Mićanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

POVEZANE VIJESTI

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...