Javna ustanova „Vode Srpske“ – Kancelarija za podsliv rijeke Vrbas u Banjaluci, 19. septembra bila je domaćin prvog sastanka stalne radne grupe za količinu voda koja je osnovana u okviru podkomisije za sliv Crnog mora Stalne komisije za vodoprivrednu saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Sastanku su iz Bosne i Hercegovine prisustvovali predstavnici Javne ustanove „Vode Srpske“, Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske i Agencije za vodno područje rijeke Save iz Sarajeva, a iz Republike Hrvatske predstavnici Hrvatskih voda i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na prvom sastanku je konstatovano da je cilj osnivanja ove radne grupe – praćenje, mjerenje, usaglašavanje i razmjena hidroloških i meteoroloških podataka radi efikasnije zaštite, kao i sprečavanje ili ograničavanje šteta uzrokovanih meteorološkim ili hidrološkim pojavama.

Na sastanku su usvojeni zaključci kojima je definisan dalji način funkcionisanja ove radne grupe i način razmjene podataka za vodotoke od intersa za obje zemlje, i to za rijeke Savu, Unu, Koranu i Glinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: voders.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име