Gradonačelnik Petrović darivao bebe rođene 1. januara u Bijeljini

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović darivao je danas sve bebe u Bijeljini rođene prvog januara.

U prvoj minuti Nove 2021. godine u bijeljinskoj Bolnici “Sveti Vračevi” na svijet je došla prva beba u Republici Srpskoj. Zdravog dječaka, teškog 3kg i 470 grama i dužine 54 cm, rodila je Marija Marković, a dječak je dobio ime Maksim.

„Ovdje smo danas lijepim povodom da svim majkama, odnosno novorođenim bebama uručimo simbolične poklone i da nastavimo tradiciju darivanja. Svim bebama rođenim prvog dana Nove godine uručeno je po 500KM. Biti roditelj, odnosno majka je najljepša titula koju možemo dobiti tokom života. Ispred Gradske uprave i sebe kao pojedinca, želim da uputim najiskrenije čestitke u novim životnim ulogama roditeljstva i da poručim da će Gradska uprava uložiti maksimalne napore i dati doprinose u smislu pronatalitetne politike“.

Prim. Dr Vesna Perković-Maksimović, načelnica ginekološko-akušerskog Odjeljenja izrazila je zahvalnost Gradonačelniku i lokalnoj zajednici na današnoj posjeti i uručenim poklonima svim bebama i majkama koje su se porodile prvog dana Nove godine. Maksimovićka je istakla da je broj rođenih beba u 2020. godini veći nego u protekloj uz nadu da će se trend rasta nastaviti.

„Na ginekološko-akušerskom Odjeljenju JZU Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina prvog januara rođeno je šest beba. Imali smo tu sreću da je prva novorođena beba u Bijeljini, ujedno i prva beba u Republici Srpskoj. Predsjednica Republike Srpske je darivala prvu novorođenu bebu zlatnikom i prigodnim poklonima koje je uručio direktor Bolnice dr Zlatko Maksimović“, rekla je prim.dr Vesna Perković-Maksimović.

Gradonačelnik Petrović istakao je da će Gradska uprava u narednom periodu dati snažnu podršku parovima koji su prinuđeni da svoje potomstvo ostvaruju putem vantjelesne oplodnje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save pred odlazak predsjednika Srbije u Njujork

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save...

BODIROGA: Neka Dodik potpiše Izborni zakon RS i SDS će ga podržati za predsjednika

''Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odavno je spremna izaći na izbore koje je raspisao CIK, a današnji sastanak...

Na današnji dan – 20. maj

Danas je ponedjeljak, 20. maj, 141. dan 2024. Do kraja godine ima 225 dana. 1498. - Portugalski moreplovac Vasko...

Dnevni horoskop za 20. maj

OVAN Posao: Ako ste rešili da prekinete saradnju sa nekim kolegama, ostanite dosledni tim stavovima. Nije vreme za predomišljanje. Ljubav: Uzvratite istom...